Băncile britanice oferă facilităţi „doar cu buletinul” imigranÅ£ilor est-europeni

Pentru a atrage clienÅ£i dintre sutele de mii de imigranÅ£i din estul Europei care au sosit în Regatul Unit, băncile britanice oferă, mai nou, facilităţi în deschiderea ÅŸi gestionarea conturilor curente, cum ar fi deschiderea unui cont numai pe baza unui act de identitate, fără necesitatea comunicării unei adrese permanente, relatează „Daily Mail”.

Contul curent Silver, propus de Lloyds TSB, spre exemplu, oferă la pachet un card de debit Visa, o asigurare europeană de călătorie, asigurare pentru telefonul mobil, asistenţă de drum şi protecţie a cardului bancar. Contul dispune şi de un card de transfer bancar, care le permite clienţilor să trimită bani înapoi în ţara de origine. În paralel cu noile facilităţi bancare, instituţiile angajează personal din rândul imigranţilor care să comunice cu clienţii în limba lor maternă şi fac eforturi de a-şi deschide noi sucursale în zonele intens populate de imigranţi est-europeni, mai notează sursa citată.

Totodată, afluxul de imigranţi, oricât de profitabil ar fi pentru băncile britanice, dă dureri de cap Băncii Angliei. Motivul? Bancnotele de 50 de lire sterline care dispar treptat după piaţă. Potrivit investigaţiilor preliminare, acestea sunt trimise în străinătate de către muncitorii imigranţi, care sunt plătiţi în numerar, relatează „Sunday Telegraph”. „Nu ştim foarte sigur unde se află. Ştiu că abia văd câteodată vreuna. Cele mai bune informaţii pe care le avem sugerează că importante cantităţi sunt trimise în afara ţării, în locuri ca Polonia”, explică o sursă din cadrul băncii. În mod oficial, Banca Angliei a declarat că are probleme legate de alte bancnote: cele de 5 lire sterline. Acestea sunt din ce în ce mai deteriorate, drept pentru care se are în vedere reintroducerea bancnotelor de plastic

Comentarii

  1. Pinar Vercingetorix a zis:

    Honey disconnect the phon. Pinar Vercingetorix.

Adauga un comentariu

*