Tatăl care îşi ţinea copiii în lanţuri, arestat preventiv pentru 29 de zile

Marius Grădinaru, tată a 4 copii a primit astăzi mandat de arestare preventivă de 29 de zile pentru rele tratamente aplicate copiilor şi privarea de libertate, transmite corespondentul AMOS News.

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au decis în această după amiază ca Mihai Grădinaru din comuna ieşeană, Miroslava să fie arestat pentru 29 de zile.

În urmă cu 2 zile, la sesizarea făcută de vecini, Direcţia de Protecţie a Copilului şi poliţia au descins în casa familiei Grădinaru, unde au găsit doi minori legaţi în lanţuri grele, care se folosesc de către ţărani la priponit animalele.

În urma anchetei făcute, s-a dovedit că familia Grădinaru avea 4 copii. Fata şi băiatul de 8 şi respectiv 7 ani, au fost găsiţi, în camere separate legaţi cu lanţurile de picioare de marginea paturilor. Tatăl a motivat atunci gestul său spunând ca a luat aceste măsuri deoarece erau neastâmpăraţi.

Deoarece mediul era nesigur pentru copii, Direcţia de Protecţie a Copilului i-a luat pe cei 4 minori de la familia Grădinaru şi i-au dus în centrul de plasament, iar în acest moment se face documentaţia necesară pentru ca instanţa să îi decadă din drepturile părinteşti pe ambii părinţi.
Tribunalul de Minori i-a audiat pe cei doi copii, care au povestit că tatăl lor îi bătea în repetate rânduri. De acelaşi tratament violent beneficia şi soţia lui, care lua bătaie sub privirile speriate ale copiilor.

După audierea minorilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au decis reţinerea pentru 24 de ore a lui Marius Grădinaru sub acuzaţia de rele tratamente aplicate minorilor şi privarea de libertate a acestora.

În această după amiază, procurorii au înregistrat dosarul acestuia la Judecătoria Iaşi unde magistraţii au decis ca acesta să fie închis pentru 29 de zile. Dacă Marius Grădinaru va fi găsit vinovat de acuzaţiile aduse, riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

În acest moment, doi din cei 4 copiii se află în asistenţă maternală, urmând ca peste câteva zile şi ceilalţi doi copii, care au fost supuşi tratamentelor dure din partea tatălui, să se alăture fraţilor mai mici. Mama copiilor şi-a dar astăzi acordul în scris ca cei 4 copii să fie în grija Direcţiei de Protecţie a Copilului până la finalizarea anchetei.

Adauga un comentariu

*