DIPLOMAŢI ROMÂNI PE “LISTA RUŞINII” A GUVERNULUI BRITANIC

28 de diplomaţi acuzaţi de viol, jaf armat, vătămare corporală şi trafic de droguri au fost expulzaţi din Marea Britanie. Potrivit informaţiilor făcute publice de secretarul de Stat din Ministerul britanic de Externe, Kim Howells, cei mai mulţi astfel de infractori se regăsesc în rândul angajaţilor ambasadei Arabiei Saudite la Londra, şapte dintre aceştia fiind deja expulzaţi, unul dintre ei fiind acuzat de hărţuirea sexuală a unei fetiţe de 11 ani.

Pe locul doi se situează Africa de Sud, cu trei diplomaţi expulzaţi după ce s-au făcut vinovaţi de comiterea unor infracţiuni precum hărţuire sexuală şi jaf. Doi diplomaţi marocani au fost rechemaţi în ţară după ce au fost acuzaţi de viol şi vătămare corporală, precizează The Daily Mail.

Pe respectiva listă a „ruÅŸinii’ figurează diplomaÅ£i din state europene precum Germania, FranÅ£a, Rusia, Belgia ÅŸi Italia, dar ÅŸi România, dezvăluie publicaÅ£ia britanică. ÃŽn ultimii doi ani, diplomaÅ£ii străini acreditaÅ£i în Marea Britanie au comis 30 de infracÅ£iuni. DiplomaÅ£ii străini acreditaÅ£i în Canada au comis 47 de infracÅ£iuni în cursul unei perioade de 15 luni de zile care s-a încheiat la 15 martie, potrivit unui raport trimestrial dat publicităţii de Ministerul de Externe de la Ottawa.

Printre infracţiunile comise figurează furtul din magazine, acte de vandalism, tentativă de viol, producere de material pornografic infantil şi conducere sub influenţa alcoolului. Andrei Kniazev, un fost diplomat de rang înalt din cadrul ambasadei ruse, a fost implicat în ianuarie 2001 într-un accident rutier soldat cu o victimă. Diplomatul a părăsit Canada, dar a fost pus sub acuzare în Rusia şi condamnat la închisoare.

Antena3.ro

Adauga un comentariu

*