ION CRISTOIU: BÄ‚SESCU URMÄ‚REÅžTE DECREDIBILIZAREA PRESEI

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la presa autohtonă au provocat reacţii în breasla jurnaliştilor. Şeful statului a afirmat marţi, la Realitatea TV, că cei mai mulţi dintre ziarişti sunt penibili şi nu pot să creeze nimic, ci doar să “suprainterpreteze” ce spun oamenii politici. De asemenea acesta a spus că este gata să facă o listă cu 10 ziarişti care ar fi muritori de foame dacă nu ar exista politicienii. Analistul politic Ion Cristoiu este de părere că Traian Băsescu, de un an de zile, “urmăreşte decredibilizarea presei” printr-o campanie susţinută, şi din păcate acest lucru îi şi reuşeşte. Cristoiu vede boicotul ca singură soluţie de stopare a acestei situaţii.

De asemenea Victor Ciutacu, redactor şef al “Jurnalului Naţional” remarcă previzibilitatea preşedintelui şi faptul că acesta şi-a creat “obsesie din presa pe care o dispreţuieşte şi mai ales din presa pe care nu poate să o controleze.”

Sorin Roşca Stănescu, directorul cotidianului “Ziua” a declarat că “Băsescu îi atacă pe jurnalişti fără nici un fel de discernământ, atac insuficient ghidonat sub aspect intelectual.”

Comentarii

  1. ba CRISTOIULE mai lasa-ne cu aberatiile tale.
    ieri erai pupincuristul comunistilor azi te vrei
    cu capitalistii.

  2. Ba Cristoiu,du-te la Scanteia Tineretului.Acolo este locul tau.Esti unul din cei mai slabi ziaristi din Romania.

Adauga un comentariu

*