Ion Iliescu, cel mai de incredere pesedist

Potrivit Barometrului de Opinie Publica (BOP) realizat de IMAS in luna iunie, Ion Iliescu beneficiaza de mai multa incredere din partea electoratului decat presedintele PSD Mircea Geoana. Este pentru prima oara in ultimii doi ani cand numele lui Ion Iliescu apare printre personalitatile politice in care romanii au incredere.

Pe primul loc la acest capitol este Traian Basescu, in timp ce PD are 50% din intentia de vot a electoratului. Majoritatea romanilor, 56%, considera in continuare ca tara merge intr-o directie gresita, iar 34% sunt de parere ca actualul guvern conduce mai rau decat precedentul.

Foto Rompres

Documente:
BOP iunie 2007 (02 iul 2007) PDF, 111K
In seful statului au incredere 56% dintre romanii cu drept de vot, el fiind urmat de Gigi Becali, care a scazut la 33%, de la 40% in primul BOP al acestui an. Theodor Stolojan se mentine la 31% incredere, ca si la sondajul precedent, iar in urma sa apare, langa Emil Boc, Ion Iliescu, amandoi cu 18%.

Presedintele PSD Mircea Geoana are doar 16%, in scadere continua de la inceputul anului, cand avea 25%. Geoana este, in viziunea social-democratilor, viitorul candidat la presedintie din partea fostului partid de guvernamant.

Premierul Calin Popescu Tariceanu beneficiaza de doar 13% din increderea electoratului (fata de 28% la inceputul lui 2007), ceva mai mult decat Corneliu Vadim Tudor – 12%.

Partidul care ar aduna cele mai multe voturi daca duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare este PD, care a ajuns la 50%, urmat de PSD – 15%, PNL – 11% si PNG – 10%.

PLD, PRM si UDMR sunt la 4% din intentia de vot, in timp ce PC, PIN si PNTCD la 1%.

Majoritatea romanilor, 56%, considera in continuare ca tara merge intr-o directie gresita, iar 34% sunt de parere ca actualul guvern conduce mai rau decat precedentul. Alte 36 de procente cred ca executivul este la fel ca si cel anterior, in timp ce doar 23% cred ca e mai bun.

Sondajul a fost realizat in perioada 9-17 iunie 2007 in 108 localitati, pe 1241 de subiecti, si are o marja de eroare de 2,9%.

HotNews.ro

Comentarii

  1. cum puteti face domnilor comparatie sau diferenta intre gioana si iliescu????
    pai eu zic ca formula oameni noi la vremuri noi e mai aproape de adevar.duceti-va dlor si imbalsamati-l pe ion al vostru si lasati-ne.
    chiar nu vreti sa se ridice junimea social democrata????

Adauga un comentariu

*