Elevii băcăuani au stabilit un record mondial

reco.jpgPeste 3.500 de elevi din aproape toate şcolile din municipiul Bacău au stabilit, vineri, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, evoluâd pe artera de circulaţie din centrul oraşului, un nou record mondial la dans sincron, categoria 6-14 ani.

Performanţa anterioară fusese stabilită de 2.500 de copii din Târgovişte.

Coregrafia dansului băcăuanilor, gândită pe ritmuri de muzică dance, aparÅ£ine soÅ£ilor LuminiÅ£a ÅŸi Vlad IlleÅŸ, proprietarii ÅŸcolii de dans ‘Authentic’ din municipiu, ai căror cursanÅ£i au coordonat miÅŸcările simultane ale celor 3.500 de copii. AceÅŸtia se pregătesc de circa o lună pentru realizarea performanÅ£ei de a intra în ‘Cartea recordurilor’.

Recordul mondial la dans sincron a prefaÅ£at suita de manifestări înscrise în programul celei de a zecea ediÅ£ii a Festivalului ‘Arlekin’, manifestare ce debutează la Bacău în fiecare an de 1 Iunie, Ziua InternaÅ£ională a Copilului.

Până duminică inclusiv, micuÅ£ii ÅŸi adolescenÅ£ii din municipiu vor participa, fie în calitate de ‘actori’, fie în rândul publicului, la spectacole stradale de teatru, muzică pop, folclorice sau de dans, dar ÅŸi la concursuri de desene pe asfalt, de cultură generală, geografie ÅŸi istorie europeană. ExpoziÅ£ii de artă plastică, filatelie sau de carte pentru copii vor completa un program în care mai sunt incluse întreceri sportive pe terenuri amenajate în centrul municipiului.

Sponsorul şi organizatorul acestor acţiuni pentru copiii băcăuani este Primăria municipiului, în parteneriat cu Inspectoratului Şcolar Judeţean. Rompres

Adauga un comentariu

*