700 de mil. de lei furate prin carduri clonate la o benznărie

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti au dezmembrat o grupare infracţională specializată în falsificarea de instrumente de plată electronice. Flagrantul a fost realizat chiar în momentul în care membrii reţelei copiau informaţii de pe banda magnetică a unor carduri, se arată într-un comunicat remis AMOS News.

Printr-o organizare riguroasă, de tip piramidal, membrii reţelei aveau responsabilităţi bine stabilite, fiecare dintre ei aducându-şi „aportul” la atingerea scopului ilegal – copierea informaţiilor de pe banda magnetică a cărţilor de credit, inscripţionarea unor cartele şi retragerea de numerar.

Costel D., de 27 ani – iniţiatorul „afacerii” ilegale şi cel care a investit în achiziţionarea unui dispozitiv electronic de citit şi copiat informaţiile de pe banda magnetică a cardurilor.
Florin C., de 20 ani şi Marian D., de 23 ani – sunt cei care utilizau dispozitivul electronic, profitând de locul de muncă deţinut, respectiv angajaţi ai unei staţii de carburanţi.

Mod de operare

Persoanele care cădeau victime acţiunilor ilegale ale membrilor grupării erau clienţii staţiei de carburanţi unde lucrau Florin C. şi Marian D., care achitau cu cardul contravaloarea combustibilului alimentat.

În acel moment, cei doi tineri foloseau dispozitivul primit de la Costel D., pentru a copia informaţiile de pe banda magnetică a cărţilor de credit.
Datele astfel obţinute ajungeau la Costel D. care le prelucra, inscripţiona cartele şi, ulterior, retrăgea numerar de la bancomate.

„Profitul” afacerii ilegale

După extragerea banilor din bancomate, o jumătate din sumă revenea lui Costel D., iar cealaltă jumătate se împărţea, în mod egal, angajaţilor staţiei de carburanţi. Prejudiciul creat prin activităţile ilicite ale membrilor grupării, desfăşurate în lunile martie – aprilie 2007, se ridică la 70.000 lei.

Rezultatul percheziţiilor domiciliare

La locuinţele celor în cauză au fost descoperite şi ridicate mai multe calculatoare, precum şi cartele ale căror benzi magnetice conţineau informaţii bancare referitoare la numere de carduri. Mai mult, în apartamentul unde Costel D. locuia fără forme legale, a fost găsit dispozitivul electronic MSR 206 pentru citit şi inscripţionat carduri.

Sancţionarea membrilor grupării infracţionale

Florin C. şi Marian D. sunt cercetaţi în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de fraude cu cărţi de credit. Faţă de Costel D. au fost demarate formalităţile legale pentru a fi dat în urmărire generală.

Prevenirea unor situaţii similare

Pentru a nu cădea victime activităţilor ilegale de acest gen, Poliţia recomandă cetăţenilor care achită cu cardul să-l aibă, în permanenţă, în raza lor vizuală, astfel încât să poată avea control asupra operaţiunilor efectuate.

Adauga un comentariu

*