Autorităţile indiene au emis mandat de arestare pe numele lui Richard Gere

Scena sărutului nu i-a priit actorului Richard Gere pe numele căruia autorităţile indiene din oraÅŸul Jaipur au emis un mandat de arestare sub acuzaÅ£ia de obscenitate în public după ce starul de la Hollywood a sărutat-o pe obraz pe actriÅ£a indiană Shilpa Shetty pe obaz, instanÅ£a de judecată care a emis acest mandat susÅ£inând că acest sărut ” a depăşit toate limitele vulgarităţii”, informează Associated Press recepÅ£ionată joi de Rompres.

Judecătorul Dinesh Gupta, cel care a semnat mandatul de arestare în urma plângerii formulate de un locuitor din oraÅŸul Jaipur (nord-vestul Indiei), a văzut înregistrarea video ale acestui sărut în public pe care l-a caracterizat drept ”foarte erotic ÅŸi explicit”, susÅ£inând că un astfel de gest încalcă legile stricte indiene împotriva obscenităţii în public.

Richard Gere ÅŸi Shilpa Shetty ‘au depăşit toate limitele vulgarităţii ÅŸi au tendinÅ£a să corupă societatea” cu un astfel de gest, a declarat judecătorul indian.

Conform legilor indiene, o persoană găsită vinovată pentru un act obscen în public, poate fi pedepsită cu închisoare de până la 3 luni.

Militanţi hinduşi de dreapta au manifestat în mai multe oraşe şi au ars fotografii ale lui Richard Gere, reproşându-i că a îmbrăţişat-o şi sărutat-o pe obraz de mai multe ori pe Shilpa Shetty, o vedetă de la Bollywood, în cursul unei gale pentru prevenirea SIDA organizate în urmă cu două săptămâni la New Delhi.

‘Nu ne atingeÅ£i femeile!’, au scandat manifestanÅ£ii la New Delhi, apreciind că gestul lui Gere ‘a fost contrar eticii indiene’.

Mai mult decât atât, trei avocaÅ£i indieni au depus plângeri în justiÅ£ie împotriva unei asemenea ”obscenităţi”, chemându-i în instanţă atât pe cei doi protagoniÅŸti ai momentului de tandreÅ£e, cât ÅŸi pe cele câteva posturi de televiziune care au transmis aceste scene.

Shilpa Shetty i-a luat apărarea lui Richard Gere, susţinând că presa şi opinia publică ar trebui să se concentreze asupra mesajului transmis de campania anti-SIDA la care participa alături de actorul american şi nu la câteva sărutări nevinovate pe obraz. Rompres

Adauga un comentariu

*