Sondaj INSOMAR: PD – 34%, PSD – 22%. PNL, PRM si PNG – cate 11%

Un sondaj dat publicitatii duminica de institutul INSOMAR releva faptul ca PD conduce in preferintele electoratului, cu 34%, fiind urmat de PSD, cu 22%, in timp ce PNL, PRM si PNG sunt cotate cu cate 11% din voturile totale. Daca PD si PNL ar participa impreuna la alegeri, Alianta DA ar fi votata de 42% din populatie daca duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare.

In ceea ce priveste alegerile pentru presedintie, Traian Basescu ar fi votat de 44% dintre romani daca duminica viitoare ar avea loc alegeri.

Pe locul al doilea in preferintele electoratului, la mare distanta, se situeaza Gigi Becali cu 18 procente, liderul Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, fiind clasat pe locul trei, cu 15%.

Corneliu Vadim Tudor se situeaza pe locul al patrulea in preferintele electoratului pentru functia suprema in stat, cu 11 procente, iar presedintele Partidului National Liberal, premierul Calin Popescu-Tariceanu, ar intruni, in eventualitatea unui scrutin, doar 5% din voturi.

In ceea ce priveste alegerile pentru partide, UDMR ar primi la alegerile parlamentare 5% din voturile populatiei, PC – 3%, PNTCD si PLD cate 2%, iar PIN – 1%.

Sondajul a fost realizat in perioada 22-27 martie, pe un esantion de 1.358 de persoane. Interviurile au fost realizate in 52 de orase si 56 de localitati rurale, eroarea maxima admisa fiind de 2,7%.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*