Guvernul restructurat va fi prezentat luni

Premierul a definitivat componenta noului executiv, au anuntat presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, Bogdan Olteanu si Nicolae Vacaroiu, potrivit Realitatea Tv. Vacaroiu ar fi declarat ca noul guvern este format din reprezentanti PNL si UDMR.

Consilierul de presa al lui Nicolae Vacaroiu, Andrei Alexandru, a confirmat pentru HotNews.ro ca presedinte Senatului a fost instiintat de ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, ca premierul Tariceanu va prezenta spre validare Parlamentului, in cursul diminetii de luni, lista noului guvern.

Alexandru a precizat ca nu poate confirma alte informatii pe aceasta tema. Antena 3 a transmis, vineri seara, ca negocierile privind componenta guvernului s-au blocat din cauza refuzului UDMR de a prelua portofoliul Justitiei de catre Peter Eckstein-Kovacs.

Ludovic Orban, vicepresedintele PNL, a spus la Antena 3 ca, „din ceea ce stie”, formula guvernamentala nu e gata, la ea lucrand persoane din structurile guvernamentale.

Orban a reiterat motivele formarii unui nou guvern – atitudinea PD la conditiile PNL de a-i inlocui pe ministrii democrati care au subminat autoritatea premierului, Monica Macovei, Vasile Blaga si Radu Berceanu, precum si lipsa unui acord privind retragerea trupelor romanesti din Irak si nominalizarea lui Adrian Cioroianu in functia de ministru de externe.

Biroul politic al PNL trebuie sa valideze lista cu noii ministri, inainte de a fi prezentata in Parlament. Potrivit Antena 3, Nicolae Vacaroiu ar fi cerut ca lista sa fie trimisa in Legislativ luni, pana la ora 10.

Adauga un comentariu

*