Timis: Cetăţean împuşcat de primarul din Giroc

Un cetăţean din comuna timişeană Giroc l-a atacat, aseară, pe primarul Ionel Toma, iar acesta l-a împuşcat pentru a se apăra, informează corespondentul AMOS News.

Primarul a fost atacat în faţa casei sale, în timp ce-şi parca autoturismul, de un consătean care i-a reproşat că trăieste cu nora sa. Persoana l-a lovit cu pumnii în faţă, după care i-a rupt hainele. Pentru a scăpa de lovituri, Toma şi-a scos pistolul şi a tras înspre agresor mai multe focuri. Din primele date rezultă că Toma a tras trei gloanţe de cauciuc, dintre care două l-au nimerit pe agresor în zona inghinală, iar unul a ajuns în piciorul edilului. Şi primarul şi victima sa au necesitat îngrijiri medicale şi au fost duşi de urgenţă la spital.

Agresorul se numeşte Mihai Mocanu, are 50 de ani şi a afirmat că i-a cerut socoteală primarului, iar acesta l-ar fi împuşcat fără motiv. Mocanu era supărat că nora sa a fugit de acasă, fiind suspectată că ar avea o relaţie cu primarul comunei Giroc. Toma a folosit o armă neletală, pe care o deţinea legal.

Ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Timiş au ridicat pistolul, marca Rohn, folosit de primar, precum şi permisul de port-arma aferent, pentru cercetări. Biroul de presă al IPJ Timiş a precizat că s-a deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs faptele.

Adauga un comentariu

*