Sondaj IMAS: Alianta DA – 39%, PSD – 20%, PNG – 18%

Ultimul Barometru al Opiniei Publice (BOP) realizat de institutul IMAS, dat publicitatii joi, arata ca daca duminica viitoare vor avea loc alegeri, Alianta DA ar fi votata de 39% din electorat, pe locul doi in preferintele alegatorilor fiind PSD, cu 20%. Pe locul trei se claseaza PNG, partidul lui Gigi Becali fiind creditat cu 18%.

In ceea ce priveste PRM, partidul condus de Corneliu Vadim Tudor ar fi votat de 9% din electorat. UDMR este creditata cu 6% din intentiile de vot, iar PLD – cu 4%. Partidul Conservator e cotat la 2 procente, iar PIN – 1%.

In ceea ce priveste increderea in personalitatile politice, Traian Basescu se fla pe primul loc al clasamentului, cu 41%. Presedintele e urmat la mica distanta (39%) de Gigi Becali, pe locul trei situandu-se Theodor Stolojan, cu 26% incredere. Mona Musca e pe patru, cu 24%, la fel ca si Mircea Geoana, in timp ce premierul Tariceanu se bucura de increderea a 19% dintre romani.

Conform unui comunicat remis de catre IMAS redactiei HotNews.ro, sondajul a fost realizat in perioada 10-16 martie 2007, pe un esantion de 1242 de persoane, din 108 localitati, avand o marja de eroare de +/- 2,9%.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*