Organizarea concertului Rolling Stones a debutat cu stangul

Site-urile pe care au fost scoase la vanzare bilete pentru concertul Rolling Stones au fost nefunctionale si joi, pentru cea de-a doua zi consecutiv. Dupa ce termenul limita pentru remediere a fost schimbat de mai multe ori, in seara zilei de joi acestea nu erau inca functionale. Responsabilitatea pentru bunul mers al celor doua site-uri apartine unei companii membre a RTC Group.

Reprezentantii Vodafone, sponsorul evenimentului, au declarat ca termenul de achizitionare a biletelor de catre abonatii sai va fi prelungit pana pe data de 2 aprilie inclusiv.

Prima zi (miercuri, 28 martie) in care abonatii companiei de telefonie mobila ce va sponsoriza evenimentul au putut achizitiona bilete on-line a coincis cu paralizarea completa a celor doua site-uri – www.dol.ro si www.ticketpoint.ro.

A urmat apoi o succesiune de anunturi care dadeau ca sigura remedierea problemelor cauzate – dupa cum sustin reprezentantii RTC – de numarul mare de vizitatori.

Dupa patru termene de remediere nerespectate, Vodafone a informat joi dupa-amiaza ca a decis mutarea celor doua site-uri pe un server international, capabil sa sustina un trafic pe masura evenimentului organizat.

Vodafone, Events Romania si RTC in febra organizarii

Vodafone, sponsorul evenimentului, a desemnat compania Events Romania sa se ocupe de organizarea concertului ce va avea loc pe data de 17 iulie la Bucuresti. Events Romania, la randul ei, a insarcinat o companie ce face parte din RTC Group cu vanzarea on-line a biletelor pentru concert.

Surse apropiate evenimentului au precizat pentru HotNews ca in contractul Vodafone-Events Romania se specifica clar ca site-urile pe care se vor vinde biletele sa fie gazduite de servere internationale capabile sa sustina traficul, preconizat a fi foarte mare. Aceasta prevedere se pare ca nu a fost respectata, in ciuda valorii ridicate a contractului.

Potrivit acelorasi surse ce au tinut sa-si pastreze anonimatul, eventualele colaborari viitoare intre cele doua parti ar putea fi pusa sub semnul intrebarii.

Celebritatea Rolling Stones, aratata cu degetul

Reprezentantii RTC Group pun blocarea site-ului pe seama celebritarii The Rolling Stones.

“Pentru Romania este o experienta noua, insa in alte tari se intampla ca la marile concerte ale unor trupe foarte asteptate sistemele de vanzare online sa nu faca fata numarului neobisnuit de mare de utilizatori care vor sa cumpere bilete.

In ultimele cateva saptamani, Franta si Germania au trecut prin experiente asemanatoare cu concertele U2 si Police, iar fanii trupelor foarte mari sunt obisnuiti cu situatii de acest gen”, se arata intr-un comunicat transmis de RTC.

Pe de alta parte, Vodafone si-a cerut scuze abonatilor sai, precizand ca sistemul de ticketing a fost asigurat, potrivit prevederilor contractuale, de organizatorul local, Events, impreuna cu o companie terta – in speta RTC.

Pana la momentul publicarii materialului, reprezentantii Events Romania nu au putut fi contactati pentru a oferi lamuriri suplimentare legate de problemele ivite.

Adauga un comentariu

*