NUP pentru primarul Constanţei, Radu Mazăre

Primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, a primit decizie de „neîncepere a urmăririi penale“ (NUP) într-un dosar în care era cercetat de către Departamentul Naţional Anticorupţie pentru organizarea unei grupări care ar fi comis fapte de corupţie, transmite corespondentul AMOS News.

Printre celelalte zece persoane cercetate în acest dosar – care au primit ÅŸi ele NUP – se afla ÅŸi preÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean ConstanÅ£a ÅŸi coleg de partid cu Mazăre, NicuÅŸor Daniel Constantinescu.

Primarul era acuzat că „abuzând de funcţiile deţinute, controlează şi manipulează procesul decizional, în detrimentul comunităţii, cu prejudicierea gravă a bugetului public, în scopul obţinerii de privilegii şi avantaje financiare importante“.

Timp de doi ani, cât au durat cercetările în acest dosar, Mazăre a susţinut că ancheta în cazul său este comandată politic. „Mi-au ascultat şi telefoanele, dar tot nu au reuşit să găsească compromiţător sau ilegal, chiar dacă au ridicat din Primărie mii de acte“, a declarat Mazăre într-o conferinţă de presă ţinută joi, 29 martie, în cursul căreia a prezentat presei şi decizia prin care procurorii DNA au dispus neînceperea urmării penale în cazul său.

Adauga un comentariu

*