Becali discută joi la la AVAS cumpărarea Tractorul

Patronul Stelei, Gigi Becali, a început deja primele negocieri pentru cumpărarea Tractorul SA Braşov, transmite corespondentul AMOS News.

Miercuri, la Bucureşti, a avut loc o întâlnire între acesta şi liderii de sindicat din uzină şi preşedintele PNG Braşov, Adrian Mureşan. „Nu ştim încă sigur, dar se pare că joi Gigi Becali se va întâlni şi cu preşedintele AVAS pentru a avea o discuţie directă pe tema Tractorul. Din câte am aflat ar fi necesare 8 milioane de euro pentru menţinerea producţiei, iar pentru terehnologizare şi modernizare mai este nevoie de aproximativ 20 de milioane de euro.

Dacă se va ajunge la licitaţie pentru vânzarea uzinei, noi susţinem să fie una deschisă, la ciocan cum se spune în alte ţări. Să vină şi 100 de ofertanţi, dar totul să se facă transparent şi în interesul societăţii şi al oamenilor de acolo”, a mai spus Horaţiu Braga, secretarul executiv al PNG Braşov, Horaţiu Braga.

Tot el spune că, din informaţiile pe care le are până la acest moment, PSD este foarte interesat, prin deputatul Constantin Niţă, să cumpere uzina, dar şi preşedintele PNL Braşov, Aristotel Căncescu ar vrea să cumpere uzina, singur sau asociat cu cineva.

„Este o bătaie de joc ce spun ei. Din păcate, cei de la PNG au interese imobiliare la Braşov, în spatele cărora se află nişte personaje politice şi un partid pe care nu vreau să îl nominalizez acum. Nimeni de la PNL nu are interese la Tractorul, nici imobiliare, nici de afaceri. Toate aceste afirmaţiile celor de la PNG sunt nişte prostii”, ne-a declarat Aristotel Căncescu.

Şi preşedintele PSD Braşov, Constantin Niţă neagă că ar avea intenţia de a cumpăra societatea Tractorul, spunând că „o dau gratis dacă ar fi o iau eu”. „Pe mine nu mă interesează această fabrică. Să cumpere societatea şeful lor şi să facă treabă acolo dacă vrea”, a spus Constantin Niţă.

Adauga un comentariu

*