PLD: Premierul Tăriceanu aplică strategia fugii de răspundere

PLD consideră că afirmaţiile premierului Călin Popescu Tăriceanu referitoare la fostul ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur ilustrează strategia fugii de răspundere pe care o promovează şeful guvernului.

Vicepreşedintele PLD Gheorghe Flutur a fost unul dintre cei mai performanţi miniştri din perioada 2005-2006, lucru pe care premierul Tăriceanu l-a afirmat public de mai multe ori în cursul anului 2006. Performanţa ministerială a lui Gheorghe Flutur a fost evidenţiată inclusiv de crearea tuturor condiţiilor pentru ca Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) să fie acreditată în luna decembrie a anului trecut, cu încadrare în termenul limită de 31 decembrie 2006.

Premierul Tăriceanu a primit tot timpul informaţii corecte din partea ministrului Gheorghe Flutur, iar afirmaţiile de astăzi ale premierului reprezintă o dezinformare gravă a opiniei publice, cu motivaţie pur politică. Acum, după aderarea la Uniunea Europeană, constatăm că premierul Tăriceanu practică, direct sau prin interpuşi, o vendetă simbolică împotriva miniştrilor care au dus greul aderării.

Partidul Liberal Democrat constată de asemenea că principala realizare a premierului Tăriceanu în primele două luni de după aderarea României la Uniunea Europeană este absorbţia zero a fondurilor europene. Lipsa de performanţă este evidentă, iar premierul Tăriceanu este principalul exponent al acestei lipse de performanţă.

Adauga un comentariu

*