Galaţi: Un schizofrenic a ameninţat cu pistolul echipajul unei ambulanţe

Membrii echipajului unei ambulanţe care transporta către spital un schizofrenic din comuna gălăţeană Scâteieşti au fost ameninţaţi de către bolnav cu un pistol de semnalizare, model 1984, în stare perfectă de funcţionare şi cu o grenadă defensivă, informează corespondentul AMOS News.

S. Tudorel, de 51 ani, din localitatea gălăţeană Scânteieşti, bolnav de schizofrenie cronică, s-a prezentat marţi dimineaţă la postul de poliţie pentru a reclama că a fost agresat de cei trei fraţi ai săi. Pentru că reclamantul prezenta mai multe leziuni pe corp, poliţiştii au cerut intervenţia unei ambulanţe.

Pentru că S. Tudorel se afla într-o stare de agitaţie, a fost dus într-o cameră alăturată până la sosirea ambulanţei şi lăsat singur acolo. Până la sosirea salvării respectivul a spart lacătul unui fişet din încăpere şi a furat un pistol.

În drum spre spitalul din Galaţi, acesta a ameninţat echipajul de pe ambulanţă cu pistolul pe care îl furase din vestiarul postului de poliţie şi cu o grenadă defensivă.

„Echipa operativă a secţiei şi luptători din cadrul D.P.I.R. Galaţi au interceptat ambulanţa în punctul Bariera Traian, ocazie cu care a fost imobilizat cel în cauză.

Asupra lui au fost găsite un pistol de semnalizare, model 1984, în stare perfectă de funcţionare, fără muniţie şi o grenadă defensivă de mână, fără focos şi încărcătură.

Bărbatul se afla în stare de agitaţie şi prezenta mai multe leziuni la nivelul capului, fiind transportat de urgenţă la Secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal „Elena Doamna” din Galaţi unde a şi fost internat pentru o perioadă de 30 de zile. Armamentul cu care bolnavul a ameninţat a fost confiscat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici.

Aceasta a mai precizat că şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi a dispus cercetarea prealabilă a lucrătorilor Postului de Poliţie Scânteieşti.

Adauga un comentariu

*