Adrian Păunescu: „Voronin este un miliÅ£ian ordinar”

Senatorul PSD, Adrian Păunescu, l-a acuzat, luni, de la tribuna camerei superioare a parlamentului, pe preÅŸedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin că „vrea să tropăie spre Europa cot la cot cu Ungaria ÅŸi Bulgaria, nu cu România, deÅŸi suntem toÅ£i membri ai Uniunii Europene”.

Printr-un discurs politic senatorul Adrian Păunescu a răspuns afirmaÅ£iilor preÅŸedintelui Republicii Moldova cu privire la existenÅ£a în România „unei minorităţi moldovene discriminate”.

Adrian Păunescu consideră afirmaÅ£iile lui Voronin drept „atac la integritatea statului român ce face parte dintr-o mai ampla acÅ£iune de dezintegrare a statului român a celor ce au acdest interes”.

Senatorul PSD crede că vinovaÅ£i de această situaÅ£ie este „actuala conducere care a priveÅŸte cu nepăsare la aceste tentative, în condiÅ£iile în care ca membri ai UE nici măcar nu suntem în stare să Å£ipăm pentru a ne apăra drepturile sau pentru a fi susÅ£inute de cei care pot”.

Senatorul PSD Adrian Păunescu consideră că „dacă actualul preÅŸedinte Traian Băsescu striga atunci când era în opoziÅ£ie îl acuza pe fostul preÅŸedinte de inactivitate în problema Moldovei, azi domnia sa este prins la mijloc în chestiunile legate de Republica Moldova ÅŸi Ucraina. PreÅŸedintele preferă să taie panglici inaugurale în loc sa tranÅŸeze, în interiorul puterii portocalii, chestiunile dificile precum Insula Åžerpilor decretată de curând localitate de legislativul ucrainean”.

Senatorul Adrian Păunescu a calificat atitudinea preÅŸedintelui Moldovei ca fiind una de „miliÅ£ian”, iar pe Voronin l-a numit „un miliÅ£ian ordinar”.

Adauga un comentariu

*