Aproape jumătate dintre români cred că Alianţa DA nu va mai exista

CIVIS a dat publicităţii, duminică rezultatele unui sondaj, conform căruia, 45% dintre români consideră că alinanţa formată din PNL şi PD nu se va mai împăca. Alte 30 de procente dintre români consideră că cele două partide ar putea colabora în continuare, iar 25% dintre cei intervievaţi nu au ştiut să răspundă la întrebare.În ceea ce îl priveşte pe Traian Băsescu 43% dibntre români consideră că intenţia acestuia este de a sabota Alianţa, iar 29% cred că Băsescu vrea să ajute Alianţa.

Totodată, 31% dintre români consideră că preşedintele român a încercat să medieze conflictul dintre cele două partide ale Alianţei, în schimb ce 49% consideră că Băsescu a instigat conflictul.

Mai mult de jumătate dintre români (53%) consideră că democraţii şi liberalii s-au trădat în aceiaşi măsură de-a lungul anului trecut. 21% consideră că democraţii i-au trădat pe liberali, iar 12% susţin inversul.
Partidul care pune mai mult ca altele interesul electoral de partid mai presus de interesul guvernării a fost declarat PD, cu 25% din răspunsurile intervievaţilor. PD este urmat îndeaproape de UDMR, cu
21 % ÅŸi de PNL, cu 18 %.
De asemenea, 46% dintre români consideră că decizia PD de a merge singur la alegerile europene reprezintă o trădare a electoratului Alianţei D.A, iar această decizie ar putea să rupă Alianţa DA, consideră 52% dintre români.

Sondajul a fost realizat în perioada 4 – 18 februarie, pe un eÅŸantion de 1.091 de persoane din 72 de oraÅŸe ÅŸi sate din toate judeÅ£ele României. Eroarea tolerată este de aproximativ 3,0 %. Ancheta sociologică a fost finanÅ£ată de FundaÅ£ia ‘Societatea Civilă’.(www.informatia.ro)

Adauga un comentariu

*