Primarul Bacaului trebuie sa plateasca un miliard de lei cheltuieli de judecata

Primarul Bacaului a fost obligat de o instanta de judecata sa plateasca 950 de miliarde de lei vechi
pentru ca a pierdut o serie de procese declansate de decanul Baroului (constitutional), Vasile Botomei.

Acesta s-a adresat justitiei pentru ca Primaria Bacau refuza sa-i elibereze o autorizatie de functionare si profil de activitate pentru firma sa. Botomei a obtinut o prima sentinta in 1998 si de atunci se tot judeca pentru a obtine autorizatia. La finele anului trecut el a obtinut o ultima sentinta si s-a adresat unui executor care a pus poprire saptamâna trecuta pe veniturile primarului Bacaului pâna la completarea sumei de 950 de milioane de lei vechi, la cât se ridica cheltuielile de judecata cerute de Botomei.

stavarchePrimarul Romeo Stavarache sustine, insa, ca hotarârea judecatoreasca la care face referire Botomei dateaza din 1998 si aceasta s-ar fi prescris intre timp. „Nu eu eram primar in 1998. Cheltuielile de judecata sa le plateasca primarul de atunci” – ne-a declarat Stavarache.

Si secretarul municipiului Bacau, Ovidiu Popovici, sustine ca hotarea nu mai poate fi pusa \n executare: „Conform Codului de Procedura Penala, o executare poate fi solutionata an cel mult trei ani. Dupa matematica noastra, din 1998 au trecut vreo opt ani” – sutine Popovici.

Vasile Botomei spune, insa, ca din 1998, intre firma sa si municipalitate au avut loc mai multe litigii care au intrerupt termenul de prescriptie.

El spune ca Primaria a facut contestatie, insa aceasta nu suspenda executarea. Mai mult, el a cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie suspendarea din functie a primarului Stavarache pe perioada judecarii contestatiei si, in plus, a formulat plângere penala impotriva edilului Bac\ului pentru neexecutarea de hotarâri judecatoresti.

“Primarul, prin hotarâre irevocabila dispusa prin sentinta civila 243/10.12.2004, pronuntata in dosarul 8155/2004 al Tribunalului Bacau, a fost sanctionat cu amenda de 500 de lei pe fiecare zi intârziere in executarea hotarârii judecatoresti, datorata statului. Pâna astazi, primarul are 750 de amenzi pentru 750 de zile intârziere, in total, 405.000 RON” – spune Botomei.

Comentarii

  1. foarte bine. sa plateasca mincinosul pentru toate golanelile pe care le face el si acolitii lui: dogaru, oniCA, CURUDEANU, birzu, scripat, stanila, dragusanu. toti o gasca de nenorociti care au infundat bacaul

  2. pocovnicutu a zis:

    Mai pinalti si toata gasca de flaminzi,ati scapat osul si va ploua in gura .Ramineti cu.. ce-l mincati in OBOSITORUL VOSTRU .Eu CORODEANU ,asa prost cum sunt oricum sunt mai destept decit voi toti la un loc .Gemeti baieti

  3. sarmanul inventator, calcat in picioare de nebunu botomei! si ce acoliti si-a tras, o gasca de analfabeti, betivani si ipocriti! ha ha ha, asa da „schimbare” la fata a bacaului!

Adauga un comentariu

*