Bill Gates: Proiectul Microsoft Windows Vista şi Office 2007 implică şi foarte mulţi români

Proiectul Microsoft Windows Vista şi Office 2007 implică şi foarte mulţi români, a declarat, joi dimineaţă, la Bucureşti, Bill Gates, co-fondatorul companiei Microsoft, cu ocazia inaugurării Microsoft Suport Center şi a lansării celor două produse.

La eveniment au participat preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

‘Microsoft Windows Vista ÅŸi Office 2007 sunt două produse importante la care s-a lucrat foarte mult, proiectul implicând ÅŸi foarte mulÅ£i români, inclusiv compania Gecad’, a precizat Gates.

El a menţionat că produsele au foarte multe utilităţi, iar pentru crearea acestora s-au realizat multe teste pentru atestarea calităţii.

‘Microsoft Windows Vista ÅŸi Office 2007 sunt de cea mai bună calitate, oferă maximum de siguranţă, suport media, editare de înaltă definiÅ£ie ÅŸi conexiuni mai bune’, a subliniat miliardarul american.

Potrivit acestuia, Vista este cel mai sigur sistem de operare creat vreodată şi poate fi utilizat în orice instituţie care se confruntă cu misiuni critice, spre exemplu în spitale. De asemenea, sistemul de operare poate fi utilizat şi pe telefonul mobil. Bill Gates a precizat că, în prezent, lucrează cu Intel pentru a crea cea mai optimă formulă pentru utilizarea pe telefonul mobil, astfel încât să se înregistreze un consum mic de energie şi o durată de funcţionare mai bună.

Sistemul se poate conecta la wireless, 3G etc. Acesta asigură şi standarde ridicate de interoperabilitate, ceea ce oferă consumatorilor posibilitatea de a avea simultan sisteme de operare Windows şi Linux.

Pe de altă parte, co-fondatorul Microsoft a arătat că situaÅ£ia actuală de pe piaÅ£a IT diferă substanÅ£ial de cea de la momentul lansării Windows 95, atât la nivel mondial cât ÅŸi în România. ‘ÃŽn momentul lansării Windows 95, existau 200 milioane de PC-uri în întreaga lume. Acum sunt un miliard. La vremea respectivă nu existau laptop-uri, iar calculatoarele erau folosite doar pentru a crea documente simple. Acum sistemele noi de operate oferă fotografie digitală, muzică în format digital ÅŸi, probabil că în viitor, ÅŸi CD-urile vor fi de domeniul trecutului’, a afirmat Bill Gates.

Cât priveşte fenomenul de piraterie, Bill Gates consideră că acesta scade în ţările dezvoltate pe măsura dezvoltării economice a ţării, iar acest lucru se vede şi în România.

Noul sistem de operare Windows Vista va înlocui treptat celelalte produse Windows, dar acest lucru se va realiza mai lent, pentru că impune configuraţii hardware superioare, apreciază specialiştii din piaţa românească de IT.

Grupul american Microsoft Corp., cel mai mare producător de software din lume, a estimat că numărul de copii ale noului sistem de operare Windows Vista vândute în primul an de la lansare va fi de două ori mai mare decât numărul de licenţe Windows XP, precedenta versiune a sistemului de operare Windows, comercializată în anul 2001.

După mai multe amânări, grupul fondat de Bill Gates a lansat marţi Windows Vista pentru consumatorii din 70 de ţări din întrega lume. Analiştii apreciază însă că efectul lansării Windows Vista nu va fi resimţit pe piaţa PC-urilor decât în a doua jumătate a acestui an. ROMPRES

Adauga un comentariu

*