Chiriac: „Pe Stavarache l-au tradat naravurile si caracterul”

Infrângerea inregistrata pe plan politic de Romeo Stavarache, care a pierdut functia de vicepresedinte al PNL la nivel national, a fost pusa de Ioan Chiriac, vicepresedinte al PLD Bacau, pe seama caracterului si naravurilor pe care le are primarul Bacaului.

“Foarte multa lume a inceput sa se convinga de caracterul domnului Stavarache, care una spune, si alta face – a apreciat Ioan Chiriac. A mers cu intoxicarile la Bucuresti, dar a venit momentul adevarului si a fost scos din functie intr-un mod mai putin elegant. Nu s-a dezbarat de naravurile lui si a incercat sa mearga pe lista scurta la Bucuresti, iar ceilalti au aflat probabil. Acum e in cautarea unei alte umbrele, mai corespunzatoare”.

Fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, crede ca Stavarache a pierdut functia de vicepresedinte din cauza faptului ca multi liberali din Moldova s-au opus lui Tariceanu si l-au sustinut pe Stolojan. “Stavarache a fost marele perdant la congresul de la Bucuresti, iar Moldova a fost sanctionata pentru atitudinea rebela fata de Tariceanu – a spus Gheorghe Flutur, cu ocazia vizitei pe care a facut-o la Onesti. Din 15 vicepresedinti pe care ii are PNL, 14 sunt din sudul tarii”.

Gheorghe Flutur a mai lasat sa se inteleaga ca si la Bacau ar putea sa existe acelasi tip de oligarhi ca si cei din jurul lui Tariceanu, oameni care vor sa detina monopoluri si sa dirijeze totul din umbra. “Nu exista o evidenta exacta al oligarhilor, dar ii simtim cu totii in buzunar”, a spus Flutur. De asemenea, Gheorghe Flutur a lasat sa se inteleaga si faptul ca Rafo Onesti ar fi putut sa fie victima oligarhilor din jurul lui Tariceanu, mai ales a lui Dinu Patriciu, pentru care primul ministru a inceput sa intervina si pe fata, ba cu telefon la procurorul general, ba cu intâlniri la ministrul Justitiei, ba cu biletel la Basescu.

“Nu sunt de acord ca, din cauza oligarhilor, sa dispara societati comerciale sau ramuri intregi ale industriei – a mai spus Flutur. Oligarhiile trebuie zdrobite, iar sloganul nostru ar trebui sa fie ‘Jos oligarhia’ !”.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*