PD si PNL merg separat la alegerile pentru Parlamentul European

Conducerea PD a decis luni sa participe pe liste separate in cadrul alegerilor pentru Parlamentul European. Presedintele Emil Boc a declarat ca aceasta posibilitate este prevazuta in protocolul de colaborare al Aliantei D.A. si a adaugat ca „inamicul principal in cadrul alegerilor este PSD”.

„Poate e mai buna aceasta decizie avand in vedere tensiunile care ar fi putut sa apara in stabilirea paritatii pe liste, avand in vedere ca nu exista prevazut, in protocol, un mecanism in acest sens”, a declarat Boc.

El sustine ca decizia a fost luata datorita apartenentei PD la Partidul Popular European. De asemenea, Boc a mai adaugat ca, o data cu decizia de a nu se asocia cu PNL pe listele electorale, PD a exclus si posibilitatea de a constitui orice alta alianta pre-electorala.

Boc a precizat ca l-a informat pe Tariceanu cu privire la decizia luata cu un sfert de ora inainte de declaratia facuta in mod public.

Biroul Permanent National al PD a luat aceasta hotarare in unanimitate si l-a desemnat pe Adriean Videanu ca sef al campaniei electorale pentru alegerile pentru PE, care vor avea loc pe 13 mai.

Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca aceasta decizie „este problema PD-ului” si considera ca inerenta concurenta intre democrati si liberali, in campania electorala, nu va face deloc bine Aliantei D.A. „Nu a fost o decizie sportiva din partea lor, dupa ce patru luni ne-au dus cu zaharelul”, a mai declarat Orban.

HotNews.ro, B. Blagu, 29 ian 2007

Articole de acelasi autor.
1152 vizualizari

Comenteaza acest subiect

17 comentarii Abonare la comentarii cu

17. ptr nr 8
Liviu M (29 ian 2007 14:50)

Antares, si acum candidati idependenti pot candida si pot fi alesi in circumscriptiile lor electorale. Votul uninominal nu ar schimba cu nimic aceasta situatie. cat despre propunerea de sportivi, cantareti sau mai stiu eu ce, partidele pot sa ii propuna, iar poporul poate chair sa ii si voteze: dar stie ca o face pe pielea lui si stie exact pe cine a votat. insa iar vin si spun ca si acum sunt cantareti prin Parlament, si o juna siliconata tocmai se antreneaza consilier de imagine pentru un presedinte de partid. deci, oricum ai da-o, dupa mine, votul uninominal RESPONSABILIZEAZA pe cel ales dar si pe cei care aleg: oamenii se vor uita mai atent la cel caruia ii dau votul! se vor vota oameni si nu ”locomotive” de partid!

intrati pe blog si implicati-va! hai sa ne unim cat mai multi!

http://360.yahoo.com/mlkoby

16. cine-l voteaza pe dolanescu?
mda (29 ian 2007 14:44)

Eu nu as vota artisti si cantareti. Exista oameni capabili peste tot! Ganditi-va cum a castigat Stavarache sau cum il cheama in dauna lui Sechelariu doar pentru ca a mers si a discutat cu fiecare om in parte! Ce-i drept n-am mai auzit sa faca mare branza dupa aia
La astea e dezavantajat cel mai tare gigi becali pentru de oamenii lui nu a auzit nimeni si sunt doar niste „atarnatori”.

15. PRO
prouninominal (29 ian 2007 14:41)

daca un partid stie sa-si aleaga oamenii cei mai buni s-ar putea sa avem MARI surprize cine intra si cine NU in parlament!
Votez PENTRU uninominal!!!

14. URA, la REFERENDUM pt. Vot Uninominal si Revizuirea Constitutiei, si la gara, copii !!!
Lily was here (29 ian 2007 14:36)

Super decizia sa se desparta de coalitia Rosie PNL-PSD-PRM-PC !!!!

Doamne Ajuta !!!!

13. FOARTE BINE!
oligarhu (29 ian 2007 14:34)

Excelent. Mai ales ca PD este un partid care nu s-a inteles cu nimeni. Ar trebui sa faca alianta cu PLD, cu aia se aseamana. Pentru ca PD nu are nimic in comun cu PNL. Oricum PD este un partid care va disparea, asisderea PSD. PD nu are doctrina, nu are lideri, are scandal, are udre, boci, s.a. Liberalii ar trebui sa voteze suspendarea lui basescu, pt. ca daca nu o fac vor fi atacati in continuare de blondul de la Cotroceni.

12. pt Harnicutzu
suca (29 ian 2007 14:33)

cu ce s-a dat de gol PD-ul? esti bun sa ne explici?

cred ca-i cea mai buna mscare care a facut-o pd-ul in ultima vreme si de asemenea cred ca basescu le-a cerut asta.
dar cu toate astea nu cred ca o sa se implice in campanie. o sa vedeti

11. Orbanule,
liberalu (29 ian 2007 14:33)

voi o sa fiti in concurenta cu PLD-ul… cu ei alergati pe acelasi culoar!

10. Felicitari PD
Matrix (29 ian 2007 14:32)

Felicitari PD-ului.Daca mergeau pe liste comune votam cu PNG.Asa voi vota cu PD.Succes in continuare…PNL adio ca sunteti un partid plin de banditi la fel ca si PSD.

9. Liste
john (29 ian 2007 14:32)

Eu cred ca pe liste ar fi destul de nasol. Ganditi-va ce scandaluri ar fi in parlament daca am avea o suta paispe partide dintre care vre-o suta cu cate 2-3 parlamentari. Nici acum cu 5 partide n-o ducem prea bine… la cate scandaluri sunt,…

8. vot uninominal
antares (29 ian 2007 14:28)

frumoasa povestea cu votul uninominal insa in practica ea este imposbil de aplicat. sistemul functioneaza in tarile cu 2/3 partide politice, in romania el este imposibil de aplica pentru ca pot aparea situatii de genul:

– cistigatorul detasat al unei circumscriptii face parte dintr-un partid care nu a luat min 5 % pe tara si astfel ajunge in parlament al doilea clasat care poate nu a obtinut decit 10 % din voturi. care dintre ei este mai reprezentativ pentru circumscriptia respectiva?

– a nu limita procentul pe tara am ajunge la situatii hilare cu 20/30 de partide in parlament

– intr-o circumscriptie ordinea poate fi : primul 20%, al doile 19 % , .. etc – ci t de reprezentative e cel care obtine 20% din voturi

– toate partidele in goana disperata dupa popularitate ar propune artisti, sportivi etc.

deci, mai cugetati

7. Cu AdrEan in frunte????
Sofocle (29 ian 2007 14:26)

Pai… cu AdriEan in frunte, o sa va faceti de rasul lumii!
Nu vedeti ca e zero la poularitate?

6. pt 1
votuninominal (29 ian 2007 14:17)

Hai mai bine sa semnam petitia pentru refendum pentru introducerea votului uninominal!! Trebuie sa fim 500.000!!

5. pentru „eu”
alt eu (29 ian 2007 14:08)

cum ar fi sa studiezi tu, macar putin, legislatia europeana? ai constata, atunci, ca ea prevede vot pe liste, indiferent de optiunea nationala. cu alte cuvinte, ca sa intelegi si tu, chiar daca pentru parlament si consilii locale romanii ar vota uninominal, pentru PE ar trebui tot vot pe liste. ai priceput? iar decizia de a merge pe liste la PE tine de numarul extrem de mare de votanti.

mai studiaza, mon cher.

4. PD s-a dat de gol…
Harnicutzu (29 ian 2007 14:05)

… dar poate e mai bine sa mearga separat, ca sa vedem cum stam cu suportul popular.
Sper ca presedintele sa nu incalce Constitutia si sa nu se implice in vreo campanie 😀 dar slabe sanse…

3. OK !
grewel (29 ian 2007 14:02)

In sfirsit prima stire buna dupa atita timp:

PD si PNL sa demonstreze ce pot si cit pot, iar electoratul le va arata cit valoreaza in ochii sai..

bravo, Boc!
bravo, Tariceanu!

Ati decis corect!

2. foarte bine
miguel (29 ian 2007 14:01)

este timpul sa se desparta apele si fiecare sa isi vada de treaba lui. asteptam implicarea presidentului in campanie 🙂

1. ‘liste’ separate
eu (29 ian 2007 14:01)

cum ar fi ca aceste alegeri sa nu mai fie pe liste?
nu s-ar potrivi oare vot uninominal? Ce ar fi dragii mei conationali sa boicotam noi aceste alegeri?

Adauga un comentariu

*