400.000 euro pentru proiectele de mediu ale regiunii Nord-Est

Regiunea de dezvoltare Nord-Est va primi 400 000 de euro în vederea pregătirii de proiecte în domeniul protecţiei mediului. Fiecare proiect pregătitor poate primi o finanţare nerambursabilă de 10.000 până la 75.000 de euro, termenul limită de depunere a cererilor de finanţare fiind 1 martie 2007.

Ministerul Integrării Europene a lansat licitaÅ£ia deschisă pentru „Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregătirea de Proiecte în domeniul protecÅ£iei mediului”, ce urmează a fi implementata în cadrul programului Phare 2005 – Coeziune Economica si Sociala (CES).

Acţiunea are un buget total de 3,2 milioane euro, din care 2,4 milioane euro din fonduri Phare şi 0,8 milioane euro cofinanţare de la bugetul de stat.

Scopul urmărit este acela de a se acorda asistenţă financiară autorităţilor publice locale cu responsabilităţi în domeniul protecţiei mediului, precum şi ONG-urilor cu responsabilităţi în domeniul biodiversităţii şi protecţiei naturii, pentru punerea în practica a unor proiecte vizând reducerea volumului deşeurilor, îmbunătăţirea calităţii sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare, reducerea poluării atmosferice.

Adauga un comentariu

*