Tuica curge in valuri la masa de Craciun

AgenÅ£ia France Presse a dedicat un material României ÅŸi tradiÅ£iilor de Crăciun din Å£ara noastră. „În curând în Uniunea Europeană, românii rămân fideli mesei de sărbători” – este titlul ÅŸi esenÅ£a articolului.

Condimentat cu multe mini-reţete pentru curioşii care ar dori să îşi încerce mâna cu sarmalele sau drobul românesc, materialul nu uită să amintească şi de tradiţiile pe care normele europene le vor schimba.

De la sacrificarea porcului, până la fabricarea Å£uicii ÅŸi palinci – „alcooluri tari care încă mai curg în valuri în ultimele zile ale lui 2006, înainte ca Bruxellesul să îşi impună regulile”. „Prea scumpe pentru români, curcanul, somonul, crustaceele sau scoicile sunt prea puÅ£in prezente pe masa de Crăciun sau de Revelion”, scriu jurnaliÅŸtii de la AFP. Dar românii au întotdeauna masa plină.

Iar potrivit articolului, gastronomii cred că mâncarea tradiţională românească cere multă muncă dar este delicioasă. Jurnaliştii francezi spun că românului de rând, care are un salariu mediu de 230 de euro, nu îi este uşor să-şi umple masa cu bunătăţi. Îl mai ajută să se descurce, scrie AFP, numai munca la negru şi rudele care lucrează în străinătate.

Antena 3

Adauga un comentariu

*