Biroul Politic al Partidului Conservator a hotărât ieşirea de la guvernare

Biroul Politic al Partidului Conservator (PC) a adoptat în şedinţa de duminică dimineaţă o rezoluţie prin care se propune ieşirea de la guvernare a partidului.

Rezoluţia adoptată cu unanimitate de voturi de Biroul Politic a fost prezentată Consiliului Naţional al partidului a cărui şedinţă se află în desfăşurare la Palatul Parlamentului.

Ieşirea de la guvernare a conservatorilor nu face altceva decât să limpezească în final situaţia politică din România, a declarat, duminică, la Buzău, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele Partidului Democrat (PD), Cezar Preda.

Potrivit acestuia, „vom continua guvernarea până când vom constata că nu mai avem majoritate nici în Senat, nici în Camera DeputaÅ£ilor. Oricare ar fi situaÅ£ia, Partidul Democrat se va supune voinÅ£ei electoratului ÅŸi dacă va fi cazul vom merge la urne”, a mai spus Preda.

Senatorul PNL Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al PNL, îşi exprimase, sâmbătă, la FocÅŸani, în cadrul unei conferinÅ£e de presă, „speranÅ£a că Partidul Conservator va rămâne în coaliÅ£ia de guvernământ pentru a păstra stabilitatea guvernamentală”.

„Ideea unei desprinderi a Partidului Conservator este la fel de periculoasă pentru stabilitatea guvernamentală ca ÅŸi votarea de către platformiÅŸti a unei moÅ£iuni PSD. PNL îşi exprimă speranÅ£a că Partidul Conservator va decide rămânerea la guvernare”, a declarat Varujan Vosganian.

Liberalul a opinat că nemulÅ£umirea conservatorilor legată de votul negativ din Camera DeputaÅ£ilor la proiectul de lege privind reducerea TVA-ului la alimentele de bază „nu este consistentă”.

„Guvernarea unei ţări cuprinde multe alte obiective cel puÅ£in la fel de importante ÅŸi nu se poate judeca unilateral această chestiune”, crede Varujan Vosganian.

Liberalul a precizat că pentru acest moment politic este foarte important apărarea guvernului ÅŸi a precizat că, din acest punct de vedere, „orice declaraÅ£ie privind susÅ£inerea de către platformiÅŸtii lui Stolojan a unei moÅ£iuni de cenzură a PSD este neavenită”.

„Nici un om care se consideră liberal, un om de dreapta, nu poate, nici măcar în glumă, să spună că susÅ£ine o moÅ£iune a PSD, împotriva propriului guvern ÅŸi a unui prim-ministru liberal. Dacă ar face acest lucru, atunci, din păcate, ar acÅ£iona în virtutea altor interese decât ale PNL”, a conchis Varujan Vosganian.

Conducerea Partidului Naţional Liberal (PNL) va avea duminică după-amiază o întrunire de urgenţă, după ce Partidul Conservator (PC) a anunţat că se va retrage de la guvernare.

PNL va analiza poziţia pe care urmează să o adopte faţă de acest anunţ, a declarat, duminică, pentru ROMPRES purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*