Statia CFR Racaciuni va fi desfiintata

Regionala CFR Galati a scos la vanzare 12 statii CFR din Galati, Bacau si Buzau. Preturile variaza între 30 mii si 240 mii lei noi. In acest fel, Fiscul încearca sa recupereze macar o parte dintr-o datorie de peste o mie de miliarde de lei vechi pe care o are Regionala CFR Galati.

Ce se va întampla cu statiile CFR si cu trenurile care trec prin acele locuri? Consiliul Local Racaciunui a fost instiintat de Regionala CFR Galati ca, statia CFR din localitate va fi desfiintata. Primarul comunei, Vasile Ichim, a refuzat sa-si dea acordul. Doreste cineva sa cumpere aceasta statie?

Adrese catre la Minister si Regionala!

Primarul Vasile Ichim este foarte revoltat. „Nu de mult timp am primit o adresa prin care eram rugati sa ne dam acordul in legatura cu desfiintarea statiei CFR Racaciuni, precum si a barierelor fixe, urmand ca acestea din urma sa fie inlocuite cu bariere semiautomate. Am refuzat categoric aceasta propunerre.

Nu inteleg cum s-a putut gandi cineva la un asemernea lucru. Motivul ar fi, se pare, reducerera de personal”, spune primarul comunei Racaciunui. Intr-adevar, desfiintarea statiei CFR din localitatate ar fi o mare tampenie, chiar daca si acesta ar fi singurul motiv, desi ne indoim. „Statia este chiar in buricul comunei si ea ii deserveste pe cei din localitatile Racaciuni, Parava, Pancesti, Corbasca, Teius, Racatau si care vor sa calatoreasca cu trenul.

Singurele statii CFR din zona ar ramane cea de la Faraoani sau Valea Seaca, aflate la mare distanta”, ne-a declarat Vasile Ichim. In ceea ce priveste inlocuirea barierelor, si acest lucru este privit ca un lucru iesit din comun.

Exista un mare trafic rutier in zona, foarte multe vehicule si autovehicule deplasandu-se catre Pancesti, Corbasca sau Racatau, iar riscul unor accidente grave este evident. „Vom trimite adrese chiar in aceasta saptamana catrte Ministerul Transporturilor si Regionala CFR Galati, solicitand renuntarea la o astfel de masura”, a tinut sa precizeze primarul comunei Racaciuni, Vasile Ichim.
Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*