Dinamo – Bayer Leverkusen 2-1 – Dinamo s-a calificat în primăvara europeană!

Dinamo a reuşit să învingă pe Bayer Leverkusen cu 2-1 şi s-a calificat în primăvara europeană! Meciul a contat pentru grupa B a Cupei UEFA.

Până acum, din acestă grupă s-a calificat şi echipa engleză Tottenham, cu care Dinamo se va bate pentru primul loc în clasament.

Prima repriză a început bine pentru Dinamo, care a avut o posesie mai bună a balonului. În minutul 7 Claudiu Niculescu a executat o lovitură liberă de la peste 25 de metri, dar mingea a fost respinsă fără probleme de fotbaliştii nemţi.

În minutul 22 Barbares reuşeşte să înscrie pentru Leverkusen, deviind cu capul o centrare primită în careu. Gaev nu a avut nicio reacţie. În mare măsură, a fost un gol de portar.

După primirea golului Dinamo pare că nu se regăseşte, cei de la Leverkusen controlând mijlocul terenului. Totuşi, dinamoviştii încearcă să forţeze pe contraatac.

În minutul 37 Claudiu Niculescu egalează pentru Dinamo printr-un şut superb din afara careului. Un eurogol!

Câteva minute mai târziu un nou şut al lui Claudiu Niculescu produce panică în careul advers. Dinamo a echilibrat meciul şi termină în forţă prima repriză.

Repriza a doua începe cu Dinamo în atac. Echipa din Ştefan cel Mare pare decisă să forţeze victoria.

Leverkusen se apără precis şi temporizează meciul la mijlocul terenului. Nemţii par mulţumiţi cu un rezultat de egalitate.

În minutul 76 Claudiu Niculescu înscrie din nou, cu un şut de la 17 metri. Faza a fost creată de Ganea.

Leverkusen a încercat să forţeze egalarea, dar fără prea multă vlagă. În urma unui meci mare Dinamo reuşeşte să se impună în faţa uneia dintre cele mai bune echipe din campionatul german.

În celălat meci al grupei Beşiktaş a câştigat partida cu FC Bruges cu 2-1. A deschis scorul pentru belgieni Balaban, în minutul 14, din penalty, a egalat, în minutul 32 şi a adus pe Beşiktaş în avantaj Ricardinho, în minutul 70, din penalty.

Clasamentul grupei B

1. Tottenham 9p
2. Dinamo 7p
3. BeÅŸiktaÅŸ 3p
4. Bruges 2p
5. Leverkusen 1p

În celelalte meciuri de astăzi din Cupa UEFA Daniel Niculae a fost titular şi a reuşit să înscrie un gol pentru Auxerre, în partida din deplasare cu Partizan Belgrad.

Realitatea TV

Adauga un comentariu

*