Conservatorii s-au vandut pe cateva milioane

Nici nu s-a implinit saptamana de cand, la Ateneu, liderii PSD promiteau ca partidul va incepe sa faca o opozitie adevarata in Consiliul Local Bacau, ca votul consilierilor social-democrati contrazice deja promisiunile facute de lideri.

Consilierii social-democrati au votat laolalta cu cei ai Puterii trocul pus la cale in culisele scenei politice intre primarul Stavarache si liderii Partidului Conservator. Este vorba de suplimentarea numarului de locuri in Consiliul de Administratie la Regia Autonoma de Gospodarie Comunala (RAGC) Bacau, propunere facuta pentru a oferi doua fotolii calde Partidului Conservator, in schimbul, se vorbeste, a voturilor pentru alegerea viitorului viceprimar.

Astfel, celor sapte membri li se vor adauga alti doi, chipurile, pentru ca volumul de munca depus pentru implementarea aductiunii de apa de la Valea Uzului i-ar fi coplesit pe membrii Consiliului de Administratie.

Vara, ba, da’ toamna, da

Este extrem de interesant ca oferirea celor doua locuri conservatorilor s-a facut pe baza unei motivatii care, initial, a fost respinsa de primarul Stavarache. Concret, este vorba de legea administratiei publice locale, modificata, care stipuleaza ca organele de conducere ale unitatilor aflate in subordinea municipalitatii, trebuie sa respecte rezultatele alegerilor.

In vara, cand conservatorii au cerut aceste locuri, primarul Stavarache le-a raspuns ca legea se va aplica abia de la viitoarele alegeri.

Intre timp, se pare ca lucrurile s-au mai schimbat.

Desi au cerut si ei, fara sa li se dea, locuri in CA si AGA la CET, consilierii PSD au votat propunerea de marire a numarului de membri ai Consiliului de Administratie de la RAGC. Si fara sa comenteze.

Singurul care a avut o opinie vizavi de situatie a fost Ilie Barzu. „Se spune la situatii din acestea ca ori se micsoreaza haita, ori se mareste ciolanul. Noi azi am marit ciolanul”. Proiectul a fost aprobat cu un singur vor impotriva.

Cand pisica nu-i acasa…

sedinta consiliul local bacauIn lipsa primarului Stavarache, plecat in Italia, consilierii locali au stat cuminti doar cat timp a fost prezent in sala Ioachim Bacauanul, arhiereul vicar al Episcopiei Romanului, venit sa sustina mai multe proiecte de hotarare referitor la niste biserici.

Dupa plecarea acestuia, consilierii nu si-au mai gasit astamparul, iesind si intrand in sala de sedinte, sau chiar plecand catre final. Acest lucru a facut ca numarul voturilor cu care s-au aprobat proiectele de hotarare sa aiba o „geometrie variabila” – cand 20, cand 21, cand 18.

Nici macar laptopurile cu care au fost dotati consilierii si pe care le-au folosit pentru prima oara la sedinta de joi nu i-au tinut in sala de sedinte. Daca nu au jocuri…

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*