Ciuvică a numărat greşit: Udrea a primit de la RAAPPS 2,3 miliarde, nu 700 mil. lei

ÃŽn urma controlului efectuat miercuri la RAAPPS, ca urmare a dezvăluirilor făcute de Mugur Ciuvică, s-a descoperit că avocata Elena Udrea a încheiat, în perioada decembrie 2003 – octombrie 2004, 12 contracte de asistenţă juridică, în valoare de 2,350 miliarde lei vechi.

Cele 12 contracte sunt înşiruite cu număr, dată şi valoare, într-un comunicat remis miercuri agenţiei NewsIn, de către Regia Autonomă pentru Administrarea Patromoniului Protocolului de Stat (RAAPPS). Aceste 12 contracte totalizează o valoare de 2,350 miliarde lei şi includ şi cele patru facturi totalizând 710 milioane lei vechi de care amintea marţi Mugur Ciuvică.

AcelaÅŸi comunicat, rezultat din controlul fulger ordonat de premierul Călin Popescu Tăriceanu imediat după dezvăluirile preÅŸedintelui Grupului de InvestigaÅ£ii Politice, menÅ£ionează că toate aceste contracte au fost atribuite „în mod direct, fără organizarea de licitaÅ£ii publice”.

În documentele Regiei, se mai spune în comunicat, nu au fost identificate acte care să fundamenteze alegerea acestui cabinet de avocatură pentru a reprezenta interesele RAAPPS în instanţă şi nici documente care să specifice criterile folosite în desemnarea Elenei Udrea ca avocat în procesele regiei.

Comunicatul mai arată că fostul consilier prezidenţial Elena Udrea nu a resituit nici un leu din banii încasaţi pentru procesele în care nu a mai putut merge după ce avocata s-a angajat la Cotroceni.

Reamintim că Mugur Cuvică ÅŸi-a continuat atacurile la adresa Elenei Udrea, calculând contractele pe care aceasta le-a primit, într-o singură săptămână, de la RAAPPS, pe când instituÅ£ia era condusă de „sistemului ticăloÅŸit” al PSD. Cabinetul de avocatură al Elenei Udrea, spune comunicatul remis marÅ£i de Ciuvică, a primit în numai o săptămână (în decembrie 2004), de la RAAPPS-ul condus pe atunci de actualul deputat PSD Eugen Bejinariu, contracte pe bani publici în valoare de 710 milioane lei vechi.

Totul s-a întâmplat în septembrie 2004, când RAAPPS era în subordinea Secretarului General al Guvernului Nastase, Eugen Bejinariu. Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, spune în comunicatul remis marţi că Elena Udrea şi Eugen Bejinariu se aflau în relaţii de prietenie.

Ciuvică vrea să infirme prin devăluirile de marÅ£i, declaraÅ£iile făcute de Elena Udrea în mass-media, potrivit cărora, ea nu a facut nici înainte ÅŸi nici după alegerile din 2004 vreo afacere cu PSD sau cu statul”.

PreÅŸedintele GIP susÅ£ine că Elena Udrea a încasat cele 710 milioane lei vechi, după ce „a emis patru facturi, în aceeaÅŸi zi, 9 decembrie 2004, cu trei zile înainte ca Traian Băasescu să fie ales preÅŸedintele României”. ÃŽn acea perioadă, Elena Udrea era consilier general la Primăria Municipiului BucureÅŸti ÅŸi ÅŸefa Comisiei juridice a Consiliului General al Municipiului BucureÅŸti.

Cele 710 milioane lei au fost date ca avocaţii cabinetului Elena Udrea să reprezinte RAAPPS în patru dosare aflate pe rolul instanţelor bucureştene.

Mai mult, Ciuvică este de părere că Elena Udrea a încasat în mod incorect banii, doarece ea a devenit consilier prezidenţial în februarie 2005 şi a încetat activitatea de avocat, astfel încât nu s-a mai ocupat de dosarele RAAPPS.

Elena Udrea a calificat dezvăluirile lui Ciuvică drept „o nouă încercare grosolană de manipulare a opiniei publice”, pentru a influenÅ£a alegerile interne din PD. De asemenea, Udrea a mai spus marÅ£i că informaÅ£iile date publicităţii de Ciuvică, pe care-l numeÅŸte „apropiatul familiei Voiculescu”, ar fi trunchiate ÅŸi interpretate „tendenÅ£ios, pentru a justifica prin orice mijloace obsesiile acestui personaj”.

NewsIn

Adauga un comentariu

*