Cadavre ţinute în baia spitalului din Constanţa

Mai mulţi pacienţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa au reclamat la Autoritatea de Sănătate Publică că în baia unităţii medicale sunt depozitate cadavre. Pacienţii sunt revoltaţi şi spun că o astfel de situaţie nu este normală, mai ales că nimeni nu îi atenţionează să nu intre în încăperea respectivă.

Scandalul a izbucnit după ce un pacient care a intrat la baie, într-o noapte, a descoperit un mort în baia spitalului. Contactat telefonic, directorul medical, Adrian Creangă, a spus că pacienţii morţi trebuie ţinuţi timp de două ore într-un spaţiu, dar pentru că spitalul nu are un astfel de loc amenajat cadavrele sunt ţinute în baia aflată la parterul unităţii medicale.

În aceste împrejurări, mulţi dintre pacienţi confundă baia cu toaleta, care este în apropiere. Cu toate acestea, el a susţinut că încăperea respectivă ar fi trebuit încuiată, iar acces să aibă numai personalul medical.

Conducerea Spitalului Judeţean spune că va verifica ce angajaţi erau în acea noapte de serviciu pentru a afla de ce nu a fost încuiată uşa. De altfel, situaţia creată nu este singulară, în urmă cu mai mult timp, alţi pacienţi reclamând că au văzut cadavre şi pe tărgile care staţionau prin spital.

Vizavi de aceste reclamaţii şi reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică Constanţa au început o anchetă pentru stabilirea adevărului şi remedierea situaţiei.

Amos News

Adauga un comentariu

*