Blocaj total in vanzarea cabinetelor medicale

Desi trebuiau sa voteze lista cabinetelor medicale proprietate a Consiliului judetean Bacau care vor fi vandute medicilor, consilierii au decis sa scoata proiectul de pe ordinea de zi a sedintei.

Dupa mai bine de trei luni de la inceperea discutiilor referitoare la vanzarea cabinetelor medicale, problema nu a fost inca rezolvata. Initial, Consiliul Judetean a emis doua hotarari prin care se reglementa atat lista cabinetelor cat si conditiile de vanzare, insa medicii au atacat hotararile in contencios administrativ, nemultumiti de faptul ca trebuiau sa cumpere terenul aferent cabinetelor la pretul pietei.

Pe de alta parte, juristii Consiliului Judetean au afirmat ulterior ca ambele hotarari referitoare la vanzarea cabinetelor au fost adoptate nelegal deoarece ar fi fost nevoie de votul a doua treimi din numarul consilierilor, fiind vorba de bunuri de patrimoniu, si nu de majoritatea simpla.

O propunere de deblocare a presedintelui Consiliului Judetean, Dragos Benea, care prevedea anularea celor doua hotarari si votarea din nou doar a listei cabinetelor, a fost respinsa de consilierii judeteni, la propunerea democratului Constantin Draganuta, care a cerut scoaterea proiectului de pe ordinea de zi.

Propunerea lui Draganuta a fost votata de consilierii Aliantei DA si ai PRM in timp ce reprezentantii PSD s-au abtinut.

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*