AEROSTAR II, campioana de toamna in Liga a IV-a!

Un lot foarte tanar, din care fac parte multi juniori de perspectiva, promovati cu totii de la Centrul de copii si juniori al clubului. Aceasta este caracteristica principala a liderului Ligii a IV-a, in care evolueaza echipele din judetul Bacau.

Cei doi antrenori, Valentin Cioanca si Tica Sofrone, supervizati la fiecare partida de Costel Campeanu, cel care se ocupa de pregatirea primei echipe, au mizat pe tineretea jucatorilor si mai ales pe calitatile lor, multi dintre titularii formatiei secunde jucnad si in prima echipa. Media de varsta a lotului este de 15 ani, ceea ce spune multe. Punctul forte in turul campionatului a fost apararea, acest compartiment avand cele mai putine goluri primite dintre toate echipele. Un lucru extrem de important a fost si acela ca jucatorii s-au pregatit cot la cot cu ceilalti colegi ai lor care evolueaza in prima echipa.

La sfarsitul turului, AEROSTAR II a totalizat 37 de puncte, din 15 partide, in care au invins in 12 meciuri, au terminat la egalitate o singura data si au pierdut de doua ori. Au inscris 39 de goluri, cu mai mult de un gol pe meci si au primit 12. Antrenorii Cioanca si Sofrone au folosit jucatorii: Marius Clatea, Dragos Avram si Dragos Iordache – 14 partide, Andrei Iacobuta, Cristi Bitiusca, Costel Dunava, Marius Popa, si Ghioc Adrian – 13 partide, Ionut Varea – 11 partide, Ionut Adascalitei, Sorin Dutciuc, Bogdan Toma si Florin Plesacan – 10 partide, Marius Farcas, Vasile Marandoiou, Oliviu Carp – 8 partide, Cristian Danciu – 7 partide, Emilian Furtuna – 5 partide, Costel Apreutesei si Ovidiu Bolog – 4 partide, Andrei Branza, Dragos Dragota, Ovidiu Radu si Costin Lupu – 2 partride, Lucian Moisa, Cristi Gandulescu si Cosmin Glavan – o partida.

Cele 37 de goluri au fost marcate de Popa – 8, Dutciuc, Iordache si Marandoiu – cate 5, Clatea si Avram – cate 3, Carp si Furtuna – cate 2, Farcas, Danciu, Dunava, Toma, Plescan si Adascalitei – cate unul. Conditiile asigurate de conducerea clubului, de presedintele Doru Damaschin in mod special, au facut ca echipa a doua a AEROSTAR Bacau sa se numere printre cele mai bune formatii din judet si o adevarata pepiniera pentru prima echipa care evolueaza in Seria I a Ligii a 3-a.

Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*