Lucas, cosmarul lui Stavarache

Functia de viceprimar ramasa libera dupa suspendarea lui Constantin Scripat naste negocieri diperate in culisele politicii bacauane. Surse din apropierea primarului Romeo Stavarache confirma ca acesta a aranjat discutii cu fiecare consilier local pentru a-i convinge pe acestia sa nu voteze vreun candidat inconvenabil intereselor edilului sef. Acesta il vizeaza in special pe Laurian Lucas, cel care a declarat oficial ca va candida la functia de viceprimar.

Lucas, pole-position

Lucas, cosmarul lui StavaracheExperienta administrativa si mai ales dorinta partidelor de a-i pune primarului un ghimpe in Primarie, pe care acesta o trateaza de la o vreme ca pe propria mosie, par sa fie atuurile consilierului Laurian Lucas.

Constient de ele, fostul viceprimar s-a lansat puternic in cursa pentru functia vacanta, fiind primul care si-a anuntat oficial candidatura.

Luat prin surprindere de aceasta mutare, Stavarache pare dispus sa faca tot posibilul pentru a impiedica accesul lui Lucas in Primarie. Astfel, se pare ca mai multi consilieri au fost contactati de apropiati ai primarului, propunandu-li-se diverse avantaje in schimbul votului pentru omul lui Stavarache.

Care va fi acesta? Mister, deocamdata. Cert este ca in linia a doua s-au anuntat deja alte intentii de candidaturi. PD si-a exprimat dorinta obtinerii functiei, conform algoritmului Aliantei, calcat in picioare insa de fiecare data de „partenerul” Stavarache.

Satui de promisiunile mincinoase ale primarului, liderii PD incearca impunerea unei decizii chiar de la Bucuresti, care sa-l forteze pe Stavarache sa accepte omul democratilor.

Blat pe banii publici

Conservatorii vor si ei functia de viceprimar, pe baza voturilor pe care le au in consiliu. Ar fi varianta sustinerii lui Gabriel Lupu pentru aceasta functie, neagreata insa chiar de unii… conservatori.

Se pare ca o tabara din PC l-ar dori pe consilierul Petrica Mihaila candidat. Consilierii PSD nu par dornici sa aiba un candidat , cel putin la nivelul declaratiilor publice. Sunt unii care spun ca ca cel putin doua-trei voturi din PSD sunt amanetate de Stavarache, gaj acestor acuze fiind… lucrarile pe care firmele social-democratilor respectivi le-au primit de la primarie.

O alta candidatura vehiculata de mass-media e cea a independentului Ilie Barzu, care vrea sa speculeze tocmai incertitudinea deciziilor cu caracter politic. Inclusiv faptul ca si la PNL exista doua tabere, una nefavorabila primarului.

„Marca” banu’, domn’ primar!

In atare conditii, batalia se duce in culise. Negocieri, promisiuni, amenintari, toate armele sunt folosite pentru o functie aparent fara prea mare importanta. Aparentele insa inseala de cele mai multe ori, inclusiv in acest caz.

Un viceprimar care nu joaca dupa cum canta primarul Stavarache ar putea constitui o problema serioasa, in special pentru interesele financiare ale gastii din jurul edilului sef.

Bursa zvonurilor vehiculeaza deja sumele care se invart in jurul unui vot: de la 7-8 mii de euro pana la cateva zeci de mii. Nu e cert daca acestea sunt cerute sau oferite. Cum batalia e la inceput, licitatia continua!

O. MINDRILA

Adauga un comentariu

*