Sony va pune in vanzare cel mai usor laptop din lume

Sony face o miscare indrazneata de marketing, prin lansarea celui mai usor model de laptop. “Type G” va cantari numai 898 de grame si se va vinde pe piata nipona incepand cu luna decembrie.

Pretul va fi de aproximativ 1900 de dolari, dar Yoshihisa Ishida, vicepresedintele companiei, a declarat miercuri in cadrul unei conferinte de presa ca modelul va fi disponibil deocamdata numai in Japonia.

Miscarea incearca sa contracareze scandalul izbucnit din cauza problemelor de siguranta ale bateriilor de laptop produse de compania nipona.

Ishida a declarat pentru Digital World ca “bateria noului model va avea o independenta de aproximativ sase ore” si a dat asigurari ca nu vor fi probleme in legatura cu supraincalzirea.

Anuntul vine dupa ce numerosi utilizatori de laptop-uri Dell si Apple au semnalat ca bateriile Sony se incalzesc foarte tare si chiar iau foc, ceea ce a determinat companiile amintite sa retraga de pe piata aproape 9,6 milioane de baterii.

Modelul “Type G” cantareste mai putin de 900 de grame pentru ca atat carcasa, cat si unele componente sunt realizate din carbon, iar ecranul are numai 12 inci. Vicepresedintele Sony sustine ca laptop-ul rezista impactului cu solul chiar daca este scapat de la o inaltime de un metru.

Sony, care este deja unul dintre cei mai mari producatori de laptop-uri, planuieste ca pana in 2009 sa detina 30% din piata de profil din lume.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*