S-a pus batista pe tambal

Niciunul din cei 11 primari si 22 de viceprimari din judet aflati in stare de incompatibilitate nu-si va pierde functia. Corpul de control al MAI a decis ca vinovati pe situatia creata sunt ziaristii si Registrul Comertului.

Primarii si viceprimarii care nu au renuntat la functia de administratori ai firmelor dupa ce si-au luat in primire mandatele nu vor fi pedepsiti deoarece Corpul de Control al MAI a decis ca documentele obtinute de Ziarul de Bacau de la Registrul Comertului nu sunt valabile.

Motivatia MAI este destul de ciudata: in cererea depusa la Registrul Comertului, ziaristii nu ar fi completat toate datele necesare pentru identificarea primarilor si viceprimarilor.

Mai mult, MAI considera ca seful Oficiului Registrului Comertului (ORC) de la Bacau se face vinovat ca le-a dat ziaristilor informatiile solicitate si ar fi blocat pentru aceasta activitatea institutiei pentru o zi intreaga.

Desi, Oficiul RegistruluiComertului are o baza de date computerizata iar informatiile pot fi obtinute relativ repede, MAI va solicita Ministerului Justitiei pedepsirea sefului ORC.

Actele obtinute de ziaristi si care dovedeau incompatibilitatea a numerosi primari si viceprimari, intre care si a viceprimarului Bacaului Constantin Scripat nu sunt recunoscute de MAI, care recunoaste numai actele obtinute de Prefectura Bacau la mai multe zile de la aparitia articolelor care dezvaluiau starea de incompatibilitate.

Numai ca, intre timp, primarii si viceprimarii si-au modificat datele la Registrul Comertului si, ca urmare, la data la care prefectura a obtinut datele, multi nu mai figurau in incompatibilitate.

Cat despre Constantin Scripat, acesta nu va mai fi schimbat, asa cum se astepta pentru ca, pana ce ce secretarul municipiului a cerut prefectului emitera ordinului de incetare a mandatului, si-a rezolvat problema la Registrul Comertului.

Adauga un comentariu

*