Potrivit unui document confidential, romanii ar fi o amenintare la adresa securitatii Angliei

Tabloidul britanic The Sun, varful de lance al campaniei de presa impotriva imigrantilor romani din Anglia, mai arunca, in editia de marti, o bomba: “Romanii comit 80 % dintre furturile din bancomate”.

the sun

Informatia apare intr-un “memoriu secret al Cabinetului Blair”, citat de tabloidul britanic, document care ar atrage atentia asupra faptului ca odata cu integrarea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana, insula britanica va fi tinta unui val de infractori.

Documentul secret citat de The Sun prezice o crestere „devastatoare” a numarului de conflicte stradale, a traficului de fiinte umane, prostitutiei, si fraudelor bancare dupa ce romanii si bulgarii vor avea accesul nerestrictionat.

Politia britanica se teme de hotii romani

Documentul arata ca “politia a efectuat evaluarea posibilelor amenintari ale celor doua tari asupra nivelului de criminalitate din Regatul Unit”.

“Exista o preocupare, aceea ca liberul acces va incuraja oameni din Romania si Bulgaria sa vina in Marea Britanie, iar unii dintre ei ar putea sa fie atrasi de grupurile de infractori, deja stabilite in Regat”, scrie in documentul citat de tabloid.

Dosarul, sustine ziarul londonez, a fost alcatuit de Ministrul Imigratiei – Liam Byrne – si Geoff Hoon, Minstrul Afacerilor Europene, fiind adresat premierului Tony Blair.

Anglia anuntase, in urma cu o saptamana, restrictii pentru muncitorii romani necalificati. Numarul muncitorilor necalificati va fi limitat in Anglia la 20.000 pe an. In schimb, vizele pentru Marea Britanie vor fi ridicate de la 1 ianuarie 2007.

”Belele” de care sunt acuzati romanii

Iata care sunt principalele motive de ingrijorare in privinta activitatilor ilegale ale imigrantilor romani, asa cum apar ele in ipoteticul document citat de The Sun:

# Furturile din ATM-uri : 80%-85% atribuite grupurilor de crima organizata din Romania. Suma totala furata – 65.8 milioane de lire in 2005.

# Violenta pe strazi: Comportamentul agresiv al cersetorilor si furtul din buzunare sunt principalele ingrijorari

# Traficul de fiinte umane: Prin venirea romanilor si bulgarilor, e posibil ca traficul de femei sa creasca

# Fraudele fiscale: Trafic de tigari contrafacute si evaziunea fiscala vor creste

Ce cred cititorii britanici despre “tratamentul englez”

Pe forumul cotidianului care trage semnalul de alarma cu privire la “infractorii romani si bulgari”, parerile sunt impartite.

Symon are o solutie, spune el, simpla: “Daca incalca legea sa fie inchisi, in functie de infractiunea savarsita si apoi deportati. Pana la urma nu sunt cetateni ai Marii Britanii”.

Un alt cititor care se semneazain_england spune: “Mi-ar placea ca oamenii care comenteaza despre bandele imigrante sa vina si sa vada cu ochii lor ca bulgarii si romani sunt oameni ca oricare altii si ca fac aceleasi greseli pe care le fac si cei care deja sunt in Uniunea Europeana.
Si mi-ar placea sa nu mai fie acuzati ca sunt motivul lucrurilor rele care se ptrec in Marea Britanie, pentru a justifica impunerea de restrictii noilor membri ai UE… de parca unele tari europene sunt “mai egale” decat acestea doua”.

Bigbrother este insa de parere ca Anglia trece printr-o criza. “De ce ne-am pierdut identitatea nationala? De ce suntem noi tara in care acesti oameni vor alege sa vina? Suntem o gluma sub acest Guvern? Blair ar trebui sa fie condamnat pentru asta si pentru politicile lui ridicole. Sa vina inapoi conservatorii pana nu este totul pierdut”.

Ungureanu asteapta ca restrictiile sa fie ridicate

Articolul vine la numai cateva zile de la vizita la Londra a ministrului roman al Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu. Acolo, diplomatul roman si-a exprimat surprinderea si nemultumirea fata de restrictiile impuse cetatenilor romani si increderea ca acestea vor fi ridicate in cel mai scurt timp.

Ungureanu a avut intrevederi cu William Hague, secretar de stat pentru afaceri externe, Graham Brady, ministru pentru Europa, precum si cu membri ai Grupului Mixt Parlamentar Marea Britanie – Romania.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*