Mircea Sandu: Mi-ar părea bine ca licenţele pentru cluburi să fie acordate de UEFA

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marţi, la Târgu Jiu, că este foarte aproape momentul în care UEFA va acorda licenţe de funcţionare cluburilor din România, iar acest lucru îl va bucura mult, deoarece conducătorii nu vor mai învinui FRF că nu este imparţială.

Mircea Sandu nu exclude posibilitatea, ca pe viitor, licenÅ£ele să fie acordate cluburilor din România de către comisiile UEFA, ÅŸi nu de către cele ale FRF. „Tare bine mi-ar părea ca oamenii din fotbalul românesc să primească licenÅ£e de la UEFA, ÅŸi nu de la federaÅ£ie, iar acest lucru este destul de aproape.

Dacă ne referim la faptul că din 2009, partea financiară trebuie să fie foarte clară ÅŸi foarte transparentă, nu ÅŸtiu câte echipe ar mai primi licenÅ£a. Åži aÅŸa, nu ÅŸtiu câte vor primi, pentru că este din ce în ce mai greu, deoarece de la 1 ianuarie 2007, intrăm în Uniunea Europeană ÅŸi se vor vedea ÅŸi iniÅ£iative de modificare a Legii Sportului unde vom avea o lege europeană. Åži de aici mai departe, vor fi modificări faţă de tot ce însemnă suporteri, atitudine a acestora, poliÅ£ie, jandarmi ÅŸi măsuri de securitate sporite în stadioane”, a precizat Mircea Sandu.

Acesta a mai spus că nu a ajuns în fruntea federaţiei, deoarece preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, i-ar oferit cele 50 de voturi ale echipelor susţinute de Federaţia Sindicatelor Miniere, aşa cum s-a scris în presă.

De asemenea, Mircea Sandu a afirmat că este exclusă orice legătură între promovarea echipei Pandurii în prima ligă pe criteriul administrativ ÅŸi acordarea acelor voturi: „Nu are absolut nici o legătură votul de atunci al preÅŸedintelui Marin Condescu, cu această revenire în prima ligă a echipei Pandurii. S-a văzut că acum, Sportul StudenÅ£esc a pierdut la Tribunalul Sportiv procesul pe care l-a intentat federaÅ£iei fără nici un temei. S-a constatat, deci, că în cadrul comisiilor FRF, s-a acÅ£ionat conform manualului de licenÅ£iere”.

În vară, Sportul Studenţesc nu a primit licenţa de funcţionare în Liga I, locul său fiind luat de Pandurii Târgu Jiu, echipă care tocmai retrogradase la finalul sezonului 2005-2006, în Liga a II-a.
Mircea Sandu a fost prezent, marţi, la Târgu Jiu, pentru inaugurarea unui teren sintetic de dimensiuni normale, prilej cu care o echipă a FRF a disputat un joc amical cu cea formată din staff-ul tehnic şi administrativ al clubului Pandurii.

NewsIn

Adauga un comentariu

*