Concurenţă redusă pentru posturile de directori de şcoli în judeţul Bacău

Mai puţin de jumătate din cele peste o sută de posturi de directori scoase la concurs de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău au fost vizate de cadrele didactice ce şi-au depus dosarele pentru intrarea în competiţie, informează corespondentul Amos News.

Inspectorul ÅŸcolar general adjunct BrînduÅŸa Popescu spune că s-au depus dosare de înscriere doar pentru aproximativ 50 din cele 122 de posturi scoase la concurs. „Perioada de înscriere s-a încheiat, deja, iar acum facem repartiÅ£ia candidaÅ£ilor pe zile de concurs. CompetiÅ£ia este, însă, cu mult mai lejeră decât în vară când pentru cele mai bine de o sută de posturi vacante s-au înscris cu mult mai mulÅ£i candidaÅ£i decât posturile scoase la concurs”, Å£ine să precizeze BrînduÅŸa Popescu.

ÃŽn opinia sa, una din explicaÅ£iile acestei lipse de interes ar putea fi dată prin faptul că majoritatea posturilor rămase vacante sunt la unităţi de învăţământ din mediul rural unde predau multe cadre didactice ce nu îndeplinesc condiÅ£iile prevăzute de lege pentru înscrierea la un astfel de concurs. „ÃŽn plus, responsabilitatea acestor manageri va fi cu mult mai mare după ce descentralizarea va fi aplicată în toate unităţile de învăţământ, iar în opinia multora dintre ei satisfacÅ£iile nu sunt întotdeauna pe măsura efortului”, mai este de părere BrânduÅŸa Popescu.

Pentru posturile care vor rămâne neocupate în urma concursului programat să se desfăşoare la mijlocul lunii viitoare ISJ va numi prin delegaţie câte un dascăl care să se ocupe de problemele acestor unităţi de învăţământ.

Amos News

Adauga un comentariu

*