Remeş ar putea prelua de la Vlădescu portofoliul finanţelor

Surse liberale susţin că Sebastian Vlădescu ar putea renunţa la portofoliul finanţelor în favoarea lui Decebal Traian Remeş, ministrul declarând colegilor săi la Delegaţia Permanentă de la sfârşitul săptămânii trecute că, după votarea bugetului, ar să dori să plece din Guvern.

Ministrul de Finanţe, liberalul Sebastian Vlădescu, le-a declarat colegilor săi că intenţionează să renunţe la funcţia guvernamentală, ca înlocuitor fiind deja pregătit Decebal Traian Remeş. Potrivit unor lideri liberali, Vlădescu a trasat, într-o conversaţie purtată cu fruntaşii partidului, la sfârşitul săptămânii trecute, şi termenul la care ar dori să plece din cabinetul Tăriceanu: după ce se votează bugetul în Parlament, respectiv în a doua jumătate a lunii noiembrie.

Lideri ai PNL au declarat pentru NewsIn că ministrul Vlădescu este privit cu suspiciune de conducerea partidului din momentul în care a susţinut opinia lui Traian Băsescu, alături de ministrul de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, la şedinţa CSAT din această vară, atunci când s-a discutat în Consiliu solicitarea PNL de a se retrage trupele române din Irak.

Opinia diferită de cea a staff-ului PNL a celor doi miniştri liberali, Vlădescu şi Ungureanu, manifestată în şedinţa CSAT, a provocat tensiuni în partid, cei doi fiind puşi în discuţia forurilor de conducere, după modelul patentat cu membrii grupării disidente a lui Theodor Stolojan.

Discuţii privind înlocuirea ministrului Vlădescu cu liberalul Decebal Traian Remeş au mai avut loc în PNL şi cu o lună în urmă, atunci când lui Vlădescu i s-a reproşat, de către şefii partidului, faptul că nu este interesat deloc de activitatea politică, nu participă la şedinţele de partid şi nu transmite mesaje politice din funcţia pe care o deţine în cabinet.

NewsIn

Adauga un comentariu

*