Emisiunile de titluri de stat pentru noiembrie au fost anulate

Ministerul Finanţelor a anunţat, marţi, că emisiunile de titluri de stat, programate pentru 2 şi 13 noiembrie, au fost anulate, pentru că bugetul de stat continuă să înregistreze excedent bugetar, informează un comunicat al instituţiei.

În noiembrie, Finanţele programaseră o emisiune de certificate de trezorerie şi una de obligaţiuni. Guvernul foloseşte emisiunile de titluri de stat sau de certificate de trezorerie pentru finanţarea datoriei publice guvernamentale.

Ministerul FinanÅ£elor a renunÅ£at consecutiv, în acest an, la emisiunile de titluri de stat din acest an pentru că: “evoluÅ£ia cheltuielilor ÅŸi a veniturilor bugetare concretizată prin înregistrarea unor disponibilităţi semnificative în contul general al trezoreriei statului, în condiÅ£iile unei prognoze care indică în perioada imediat următoare un trend similar al acestor disponibilităţi”.

Execuţia bugetului general consolidat pe primele nouă luni ale anului arată un excedent bugetar de 1,7% din PIB, iar, potrivit legii datoriei publice, statul nu se poate împrumuta dacă înregistrează surplus bugetar.

NewsIn

Adauga un comentariu

*