Tara lui Base

Din 16 ani de democratie romaneasca, Basecu a invatat ceva: paine si circ. Criteriu de succes pentru a guverna un popor naiv, contemplativ la mitocanie si golaneala. Nu stiu care presedinte de stat din UE si-a defilat prin posturi importante in administratie colaboratoarele “apropiate”, dar, mai multe ca Base probabil niciunul.

Motiv, culmea, de admiratie pentru romani, in ciuda scandalurilor (vezi Udrea) sau incompetentei crase (asisderea Udrea, Mantale).

Dar de mai multa sustinere decat Monica, n-a beneficiat nici madam Cocos, nici prefeacta, nici macar nevasta presedintelui. Impusa cu forta la Justitie, Monica a trecut cu brio de scandalurile din Justitie, de scandalurile legate de trecutul sau controversat, de scandalul betiilor pe care le mai trage din cand in cand.

Cu Basescu la spate, Monica l-a lovit frontal de mai multe ori chiar pe Tariceanu, teoretic seful direct. Nimeni si nimic n-au putut insa actiona impotriva ei.

Sustinuta frenetic de o parte a societatii civile, abil coordonata de o individa destul de frustrata, Pipidi Mungiu, Monica a fost la un pas de a se vedea instalata comisar european.

Numai ca, in ultima clipa, a fost tradata chiar de Base, ale carui interese au fost altele si pentru care a fentat-o chiar si pe justitiara lui favorita.

Tradata, Monica isi va fi inecat deja supararea intr-o vodca, e drept nu cu acelasi gust ca cea de la Bruxelless.

Cum spuneam, aroma de telenovela ieftina in politica de pe malul Dambovitei. In rolul principal, regizor si scenarist, Traian Basescu.
Dorian Pocovnicu

Adauga un comentariu

*