Primarul Gheorghe Åžtefan -Pinalti, cheltuie miliarde pentru ziariÅŸti

Primăria Piatra Neamţ a hotărît să aloce suma de 2,5 miliarde lei, din creditul pentru investiţi contractat, pentru a realiza pe Stadionul municipal Ceahlăul un centru de presă de nivel european. Municipalitatea pietreană doreşte astfel să obţină licenţierea UEFA pentru stadionul pe care joacă echipa Ceahlăul, a cărei preşedinte de onoare este tocmai primarul liberal al municipiului, transmite corespondentul AMOS News.

Pentru început, banii vor merge spre confortul fizic şi profesional al gazetarilor sportivi acreditaţi la evenimentele sportive găzduite de stadionul municipal.

ÃŽn cazul meciurilor de Liga I, „masa presei” trebuie să aibă minim 20 de locuri iar pentru Cupa UEFA, cerinÅ£a este de cel puÅ£in 50 de locuri. Apoi mai sunt necesare cabine TV pentru comentatori, posturile ziariÅŸtilor trebuie să fie prevăzute cu telefon/fax, priză pentru laptop, acces internet, etc.

Conditiile UEFA, cuprinse într-un voluminos manual de circa 300 de pagini, se aplică de anul acesta pentru Liga Campionilor, de anul viitor pentru Cupa UEFA, iar din sezonul 2008 – 2009 vor fi valabile ÅŸi pentru campionatul intern.

Printre celelalte cerinţe se numără platforma TV pentru panoramare, cabine TV profesionale pentru comentatori şi camere video pe tunelurile de la vestiare.

În ceea ce priveşte siguranţa spectatorilor, UEFA cere imperios ca, în caz de nevoie, stadionul să poată fi evacuat în 30 de secunde, iar în ceea ce priveşte confortul acestora, pentru fiecare 1.000 de persoane, stadionul trebuie să asigure 5 toalete pentru femei, 5 pentru bărbaţi şi 8 pisoare.

AMOS News

Adauga un comentariu

*