Conducerea Trustului Gazeta, sub urmarire penala pentru santaj

Liviu Man, presedintele Trustului Gazeta, Ioan Otel, Aurel Muresan, Dorel Vidican, Anca Cocut si Adrian Avarvarei au fost retinuti pentru 24 de ore, dupa cateva ore de audieri la DIICOT, pe numele lor urmand sa fie solicitate mandate de arestare. Toti cei sase au fost pusi sub urmarire penala, sub acuzatia de constituire a unui grup infractional si santaj in forma continuata.

Directorul general al Trustului Gazeta, Liviu Man, directorul de investigatii al Gazetei de Cluj, fostul comisar de politie Ioan Otel, directorul executiv Aurel Muresan, Dorel Vidican, directorul de publicitate al Gazetei de Oradea, Anca Cocut si Adrian Avarvarei – au fost ridicati de politisti luni dimineata si dusi in Palatul de Justitie.

Redactorul sef al cotidianului „Buna ziua, Ardeal”, Aurelian Grama, nu a fost retinut, impotriva lui neformulindu-se acuzatii.

Potrivit procurorului Mircea Hrudei, managerii de presa sint acuzati ca ar fi santajat in anul 2004 oameni de afaceri, politicieni si directori de institutii publice. Acestia ar fi fost amenintati cu darea in vileag in cadrul publicatiilor Trustului Gazeta a unor informatii daca persoanele respective nu incheiau contracte de publicitate.

Procurorii spun ca o mare parte din foloasele astfel obtinute erau utilizate in interes personal de santajisti. Cei santajati, sustin procurorii, ar fi fost din judetele Cluj si Bistrita. Locuintele celor 6 invinuiti au fost perchezitionate in aceasta dimineata, iar politistii au ridicat o serie de inscrisuri si de casete.

De asemenea, au fost perchezitionate sediile Excploziv Media SRL si Loretto Press SRL, editoarele publicatiilor Trustului Gazeta, respectiv BzA si Gazeta de Cluj.

Pina la ora actuala, nici un reprezentant al Trustului Gazeta nu a dorit sa faca precizari in legatura cu subiectul. Speculatiile presei locale indica faptul ca o serie de articole concepute de Ioan Otel si Liviu Man ar fi suparat anumite persoane influente de la Bucuresti, care uzind de pozitia lor, ar fi declansat intreaga actiune de la Cluj.

Alte zvonuri, o buna parte aberante, vorbesc despre un eventual conflict din cadrul Politiei Cluj, intre fostii fideli ai comisarului Ioan Otel si actuali capi de la „Crima Organizata”. In virtutea acestui scenariu, managerii de la Trustul Gazeta ar fi doar „victime colaterale”.

Conform unor surse, redactiile „Buna ziua, Ardeal” si „Gazeta de Cluj” au fost inchise, iar cercetarile vor continua cu cele din Oradea si Bistrita.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*