Baschet: România în Grupa B, alături de Lituania, Germania şi Belgia, la CE din 2007

Sâmbătă, la Chieti (Italia), a avut loc tragerea la sorţi a grupelor de la Campionatul European de baschet feminin din Italia, de anul viitor. România a avut noroc, având o grupă accesibilă, din care poate să iasă.

După tragerea la sorÅ£i a grupelor turneului final al Campionatului European de baschet feminin, din 2007, care a avut loc sâmbătă, la Chieti (Italia), la Universitatea Gabriele D’Annunzio, România se află în Grupa B, alături de reprezentattivele Lituaniei, Germaniei ÅŸi Belgiei.
În 24 septembrie, tricolorele vor întâlni pe Germania, în 25 septembrie, pe Lituania, iar în 26 septembrie pe Belgia.

Grupele turneului final al Campionatului European de baschet feminin, din Italia, 2007:

Grupa A: ţara care urmează se se califice, Turcia, Letonia, Cehia

Grupa B: Belgia, ROMÂNIA, Germania, Lituania

Grupa C: Italia, Franţa, Grecia, Rusia

Grupa D: Belarus, Serbia, Croaţia, Spania

Naţionala de baschet feminin a României s-a calificat la cea de-a 31-a ediţie a Campionatului European, de pe locul 2 în grupă, cu un coeficient de 75%. România, care a făcut parte din Grupa D, alături de Serbia şi Finlada, a obţinut, la fel ca şi prima clasată, Serbia, 7 puncte, dar cu un coşaveraj mai slab.

România a înregistrat urătoarele rezultate în grupa de calificări:

România-Serbia 67-63
Finlanda-România 64-77
Serbia-România 65-57
România-Finlanda 76-52

Tricolorele au ocupat la ediţia precedentă, din 2005, din Turcia, ultimul loc (12), în clasamentul general.

Turneul final al CE din Italia 2007 va avea iniţial 4 grupe, a câte 4 echipe, primele 3 formaţii din fiecare grupă calificându-se mai departe şi alcătuind două grupe a câte 6 echipe. În sferturile de finală se vor duela primele două echipe din fiecare grupă.

Campionatul European, care va găzdui 16 echipe (Belgia, Belarus, Croaţia, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, România, Rusia, Serbia, Spania, Turcia, şi încă o echipă care se va cunoaşte după disputarea barajului), se va desfăşura în Italia, în localităţile Chieti, Lanciano, Ortona şi Vasto, în perioada 24 septembrie-7octombrie 2007.

NewsIn

Adauga un comentariu

*