Povestea românilor bătuţi în barul din cartierul Trullo la RAI3

In cadrul talk-show-ului de dezbateri politice, realizat de postul de televiziune italian RAI3, tema principala a fost marcată de violentele intre imigranti, cu accent pe ultmul incident din cartierul roman Trullo, unde un grup de romani a fost atacat de zeci de tineri xenofobi italieni.

La dezbatere au participat ministrul Solidaritatii sociale, Paolo Ferrero, si eurodeputatul italian de la Lega Nord (partid de extrema dreapta), Salvini.

Salvini a declarat ca imigrantii trebuie sa stea in Italia doar daca au un permis de sedere de munca, toti ceilalti trebuie sa fie trimisi in tarile de origine. Altfel, Italia va trai din ce in ce mai multe experiente de acest gen cu ‘’betivi, traficanti de droguri care se bat intre ei pentru suprematie si ne distrug orasele’’.

Ferrero, in schimb, a pus accentul in discursul sau pe faptul ca majoritatea imigrantilor au un statut egal, sunt persoane oneste si muncesc cinstit. Episoadele de violenta sunt de condamnat, dar in majoritatea cazurilor nu sunt provocate de cetatenii extracomunitari.
Amintim ca mama ministrului, ironia soartei, este ingrijita de o menajera romanca.

ARHIVA: Romania batuti la Roma pentru ca ascultau manele

Adauga un comentariu

*