Un jurnalist a aruncat o galeata cu fecale in holul unei redactii

Un ziarist din Oradea a aruncat, miercuri – 27 septembrie – o galeata plina cu fecale de porc în holul redactiei „Gazeta de Oradea”, saptamanal la care a lucrat timp de mai multi ani.

Florin Cuc, acum angajat la saptamanalul „Informatia de Vest”, a contactat înca de marti seara mai multi jurnalisti oradeni, invitandu-i pentru a doua zi la ora 12.00 în fata redactiei saptamanalului „Gazeta de Oradea”, sub motiv ca vor avea „un subiect tare”.

Miercuri la pranz, Cuc a sosit la fata locului cu o galeata de zece kilograme, plina cu fecale de porc, anuntand ca o va arunca în holul redactiei.

Florin Cuc si-a motivat gestul ca fiind „dreptul la replica” pe care îl da „Gazetei de Oradea”, dupa ce acest saptamanal a publicat mai multe articole si fotografii compromitatoare atat pentru el, cat si pentru redactorul-sef al „Informatiei de Vest”, Nicolae Pop.

Imaginile îl înfatiseaza pe Pop în timp ce facea striptease într-un local din cladirea Inspectoratului scolar Bihor, iar explicatiile fotografiilor aratau ca sursa care le-a furnizat „Gazetei de Oradea” este chiar Florin Cuc.

Desi majoritatea ziaristilor oradeni au refuzat sa fie prezenti la gestul angajatului de la „Informatia de Vest”, acesta a împrumutat o camera de luat vederi si, filmat de un prieten, care la randul sau a fost angajat al „Gazetei de Oradea”, a intrat în holul redactiei, situata în centrul orasului, unde a golit încarcatura galetii.

ÃŽnregistrarea video arata ca, imediat dupa acest moment, Cuc a exclamat: „Am dat dreptul la replica Gazetei de Oradea pentru mizeriile pe care le-a scris”.

Florin Cuc a sustinut, însa, ca nu are nicio legatura directa cu incidentul. „Pe mine m-a rugat cineva sa asist la operatiunea asta. M-am dus acolo si doar m-am uitat, fara sa fac nimic. M-am simtit totusi bucuros si razbunat, pentru ca fostii mei colegi au primit ce meritau”, a spus Cuc.

La scurt timp dupa consumarea incidentului, o echipa a Politiei a sosit la sediul „Gazetei de Oradea”, la solicitarea singurei angajate care se afla în acel moment în redactie, tehnoredactorul Daniela Illes.

Redactorul-sef al „Gazetei de Oradea”, Sorin Sotoc, a declarat ca a facut deja plangere penala pentru distrugere. ÃŽn cazul în care va fi gasit vinovat, Florin Cuc risca nu doar amenda pentru tulburarea ordinii si linistii publice, dar si o sanctiune penala.

Dupa ce a lucrat aproape cinci ani la „Gazeta de Oradea”, Florin Cuc a devenit, din 2005, redactor la saptamanalul „Informatia de Vest”, detinut de fostul prefect PSD de Bihor Aurel Tarau si fiul acestuia, Adrian Tarau, arestat în urma cu 6 ani pentru contrabanda cu combustibili.

Adauga un comentariu

*