Noi reguli pentru taximetristi

Primăriile promit pe viitor taxiuri mai comode şi tarife, dacă nu mai mici, cel puţin sigure. În Capitală, de exemplu, municipalitatea va modifica legea de funcţionare a taxiurilor. Şoferii nu vor mai avea voie să refuze curse şi nici să afişeze tarife mai mari de 3 lei şi 50 de bani pe kilometru. Şi în restul ţării, primăriile vor aplica regula tarifului minim şi a celui maxim.

Pentru clienţi va fi mai bine. O bulină roşie, vizibilă de la distanţă, avertizează tarif maxim. Din contră, bulina verde înseamnă tarif normal.

Taxiurile aflate într-o stare foarte proastă vor deveni şi ele o amintire. Primăria nu va mai da autorizaţii decât pentru maşinile care nu sunt mai vechi de trei ani şi care au sisteme depoluante. Şoferii vor plăti anual taxe de aproximativ 1.000 de lei noi ca să primească autorizaţie.

Braşovenii scapă mai ieftin. Tariful maximal admis este de un leu şi 80 de bani, dar preţul pieţei este acum de 1 leu pe kilometru.

La Cluj Napoca, Consiliul Local a stabilit tariful maxim la 6 lei. Este adevărat că preţurile pieţei sunt mult mai mici, undeva între 1,2 şi 1,4 lei noi.

Vremuri grele se anunţă şi pentru aşa-zişii rechini, adică genul de taximetrişti care mizează pe neatenţia clientului pentru a-i impune un tarif de câteva ori mai mare decât cel normal.

Adauga un comentariu

*