Lucrarile de la bac, luate din nou la verificat

Aproximativ o zecime din tezele date de absolventii de liceu din judetul Bacau in cadrul primei sesiuni din acest an a examenului de bacalaureat vor fi recorectate in urmatoarele saptamani.

Brandusa Popescu, inspector scolar general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, spune ca vor fi verificate aproximativ 500 de lucrari care vor fi alese, prin sondaj, de la toate scolile unde au fost organizate centre de examinare.

Programata inca de la inceputul lunii august, verificarea tezelor are loc dupa ce in cateva judete din tara au fost descoperite, in urma unor controale facute de reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC), o serie de diferente intre notele pe care elevii le aveau trecute pe teze si cele constatate in timpul reevaluarilor.

Indiferent, insa, de diferentele care vor fi constatate, eventual, in cadrul acestor verificari, rezultatele finale ale examenului de bacalaureat nu vor fi modificate.

Daca dupa recorectare se vor descoperi diferente foarte mari intre valoarea reala a tezelor si notele luate de elevi la examen, singurii care vor avea de suferit vor fi profesorii corectori.

Adauga un comentariu

*