Viata mai buna pentru batranii din Targu Ocna

Odata cu integrarea in Uniunea Europeana, incep sa apara si proiecte care vin in sprijinul batranilor, considerati pana acum ca fiind o categorie defavorizata in Romania.

Un astfel de proiect a fost realizat in orasul Targu Ocna, unde se vor construi doua camine pentru batrani.

Unul dintre acestea, situat langa Liceul “Costache Negri”, este aproape terminat, urmand ca locatarii sa fie adusi in cursul lunii octombrie. Valoarea investitiei se ridica la peste 536.000 de euro, fondurile fiind asigurate de Comunitatea Europeana (90 %), Consiliul Judetean Bacau (7 %) si Consiliul Local Targu Ocna (3 %).

La al doilea camin, aflat langa spital, lucrarile sunt in curs de executare. Valoarea acestui proiect este putin mai mare, de peste 652.000 de euro, banii provenind din fonduri europene (83 %), de la Consiliul Local Targu Ocna (10 %) si de la Consiliul Judetean Bacau (7 %).

Fiecare dintre cele doua camine are o capacitate de 50 de locuri, insa numarul de angajati va fi mult mai mare decat al batranilor ce vor locui in imobilele respective: unul va avea 67 de salariati, iar altul 68.

“Numarul mai mare de angajati este explicat prin faptul ca batranii vor fi foarte bine ingrijiti; ei vor avea conditii chiar de lux in cele doua camine, unde vor locui cate doi in camera – ne-a declarat Stefan Silochi, primarul orasului Targu Ocna.

De aceste conditii vor beneficia nu numai batranii din oras, ci si cei din alte localitati ale judetului, care vor fi transferati la cele doua camine”.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*